Hotspot: Firma Pickles - Pier Scheveningen - DGF

In Augustus bracht ik een bezoekje aan een van de bekende burgerrestaurants, Firma Pickles. Niet in Utrecht of Rotterdam, maar op de vernieuwde Pier van Scheveningen!

pickles-pier-1

De Pier

Het verhaal van de Pier zullen de meeste van jullie wel kennen. Kort samengevat: de eigenaar ging failliet en de pier werd vanwege veiligheidsredenen gesloten. Het afgelopen half jaar zijn er veel speculaties geweest over de bestemming van de pier, zoals een reuzenradrestaurant, hotel, meer horeca gelegenheid, casino, ga zo maar door. Allemaal met de bedoeling om van de pier weer een trekpleister te maken, wat mede met festivals, kunst en cultuur zal worden gedaan.

De Pier in Scheveningen werd eind Juli gedeeltelijk heropend. Erg benieuwd was ik, want in het overdekte gedeelde schaalt zich nu een scala aan streetfood, restaurants en winkels! Dat moest natuurlijk even bezocht worden.

pickles-pier-2

Firma Pickles

Als je er rondloopt krijg je hetzelfde gevoel als andere foodhallen of food festivals je geven. Je kunt namelijk diverse gerechten halen bij Food Trucks “zonder wielen”, vaste restaurants die een food truck uitstraling hebben. Pulled pork vanaf een Big Green egg (The Rough Kitchen) of verse sappen (Aloha Juicetruck). Of breng een bezoekje aan de gastropub met speciaal bier, The Kraft Beer Bar.

Firma Pickles is ook neergestreken op de Pier in Scheveningen. Een burgerrestaurant dat in 2013 begonnen is in het centrum van Utrecht, in oktober 2014 neerstreek in de Markthal en nu ook op de Pier in Scheveningen is te vinden. Er staan verschillende soorten burgers op de kaart, zoals de smokey BBQ burger, Gamba burger of de traditionele pickles burger. Je kunt hier ook diverse toppings op laten doen, zoals diverse kaassoorten, avocado of pancetta. Bij de burger krijg je dunne, huisgemaakte frietjes met truffel mayonaise, erg lekker! Mocht je niet z’n trek hebben in een burger, zijn de borrelplank en de garnalen kroketten ook zeker een aanrader.

Wij kozen voor de smokey BBQ burger en de pickles burger met kaas. Ziet het er niet heerlijk uit?

pickles-pier-3

Eindoordeel

Ik heb zo’n gevoel dat de Pier door de leuke, verfrissende opzet zeker een trekpleister kan worden! De diverse food trucks geven een erg gezellige sfeer aan de Pier. De restaurants die hier zijn gevestigd hebben een bepaalde bekendheid, wat ook goed werkt voor het publiek. En voor het publiek, zeker als je tijdens een zomerse avond een snelle hap wilt eten is de Pier én Firma Pickles een goede keuze! Mocht het mooi weer zijn, kun je ook je burger op het boventerras opeten ;-)

Zijn jullie al bij de vernieuwde Pier geweest in Scheveningen of van plan om er naar toe te gaan? Ben jij ook fan van de burgers van Pickles? 

2 Comments

  • Tim 9 september 2015 20:22

    Ik sluit mij hier volledig bij aan. De pier is weer een ‘place to be’. Wij hebben meerdere keren genoten van de overheerlijke burgers bij Pickles, heerlijk op het balkon uitkijkend over zee, genietend van het eten en de zon.
    Het hele jaar door een aanrader!

    • Kim 21 september 2015 22:11

      Super leuk om te horen Tim! Dankjewel voor je leuke reactie :)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...