Hotspot: Jamie's Italian Rotterdam - De Genietende Foodie

Het is ondertussen al weer 2 maanden geleden dat Jamie’s Italian Rotterdam de deuren opende in de Markthal in Rotterdam. Vlak na de opening bracht ik een bezoekje en begin December vierde ik mijn afscheidsetentje bij Jamie’s Italian. Vandaag mijn mening over het restaurant en haar kaart…

Jamie's-italian-1

Jamie’s Italian Rotterdam

Sinds eind September zit in de boog van de Markthal in Rotterdam Jamie’s Italian gevestigd. Jamie’s Italian Rotterdam is een van de 40 restaurants van Jamie Oliver, de welbekende kok. Zijn passie voor Italië en het Italiaanse eten heeft hij doorvertaald naar een restaurantketen waar traditionele Italiaanse recepten, innovatieve ideeën en Jamie’s eigen twist belangrijk zijn.

Tijdens een surprise trip naar Manchester heb ik al kennis gemaakt met het concept van Jamie’s Italian. De restaurants maken gebruik van ingrediënten van de beste kwaliteit, zowel lokale als Italiaanse ingrediënten. Hetgeen wat Jamie Oliver met zijn restaurants wilt uitstralen is het ‘neighbourhood gevoel’; een laagdrempelig restaurant waar je kunt binnenlopen, waar men zich op het gemak voelt en waar iedereen welkom is. De gerechten zijn dan ook goed betaalbaar. Elke restaurant is uniek qua inrichting, maar de stijl wordt wel doorgetrokken in de verschillende restaurants.

Bron

Huiskamersfeer

Jamie's-italian-3

Ondanks dat Jamie’s Italian Rotterdam een groot restaurant is – er zijn twee verdiepingen – voelt het klein & gezellig aan. Ik vind dat het een beetje de sfeer van een grote huiskamer heeft. Dit komt niet alleen door de warme kleuren & houtgebruik, maar ook door de afscheidingen in het grote pand. Er zijn op deze manier steeds verschillende ruimtes gecreëerd, met elke hun eigen, unieke visie op de algehele huisstijl. Ook een fijn voordeel, het is hierdoor in bepaalde ruimtes een stuk rustiger qua geluid dan in andere ruimtes.

Smaken zoals in Italië

Jamie's-italian-4

En dan het eten … Überhaupt, ziet het er niet goddelijk uit op de foto?! Tijdens een lunch bestelde ik samen met mijn vriend 4 verschillende gerechten; een plank met charcuterie, een kleine variant van de pasta ‘onze beroemde lingiune met  garnalen’, de krokante inktvis en een bruschetta met kastanjechampignons uit de oven.

Je proeft heel goed de kwaliteit van de producten; bijvoorbeeld de verse garnalen, de zachte en goddelijke buffelmozzarella, de verse kruiden. Daarnaast ben ik fan van de échte Italiaanse keuken (voornamelijk de Toscaanse) en kan ik zeggen dat het proeft alsof je in Italië zit. Niet alleen de combinatie van smaken en kruiden, maar ook de soort gerechten en producten. Echt heel erg lekker!

Jamie's-italian-7

Jamie's-italian-5

Jamie's-italian-6

Maar naast deze vier gerechten heb ik tijdens mijn afscheidsdiner vanuit mijn vorige baan ook andere heerlijke gerechten geproefd! Zo is de proscuitto & meloen een lekker, fris voorgerecht en zijn de hoofdgerechten op de kaart ons ook erg goed bevallen. Ik had zelf een daggerecht, de rib eye met frites, die goed van smaak was. Ook viel ander gerechten (zoals de Italiaanse steak, de spaghetti Nero, de Noorse zalm) en de frites goed in de smaak bij mijn oud-collega’s!

Mijn tip; Bewaar ook zeker een plekje voor het dessert. De Epic-brownie is écht heel lekker, zeker met de gekarameliseerde popcorn erbij. Maar ook de cheesecake met citroenmerengue was heerlijk! Sla deze gang dus echt niet over ;-)

Heb jij al een bezoekje gebracht aan Jamie’s Italian Rotterdam? Of ben je wel eens in een andere vestiging geweest? Welk gerecht vond jij het lekkerst?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...