Hotspot: Scharrels en Schuim Rotterdam - DGF

Het kiprestaurant Scharrels & Schuim, dat sinds begin September gevestigd is in het centrum van Rotterdam, is door haar mooie inrichting, de goede kaart én de Gin bar zeker weten een toffe nieuwe hotspot in de stad!

scharrels-schuim-3

Scharrels & Schuim

Kip van het spit met een lekker biertje, je kunt het gerust een opkomende trend noemen. Waar tot een half jaar geleden in elke straat wel minimaal één burgertent zijn intreden deed, zie je nu kiprestaurants verschijnen. Zo heb je tegenwoordig bijvoorbeeld in Den Haag Hoenders en Hop, in Utrecht zit Kloek en sinds begin September zit er ook een nieuw kiprestaurant in Rotterdam, Scharrels & Schuim.

Scharrels & Schuim is een onderdeel van Sfeerhoreca, van de Rotterdamse horeca-ondernemer Chiel Jongejan (eigenaar van o.a. de Après Skihut, Café Beurs en Villa Thalia). Alles draait bij Scharrels & Schuim om gegrilde kip van topkwaliteit, of dit nou de kip van het spit is of de portie kippeling. “Niemand die zich niet kiplekker voelt bij Scharrels & Schuim” 

Bron

Het interieur

scharrels-schuim-4

Ziet het er niet prachtig uit? Scharrels en Schuim heeft een warme, trendy uitstraling door de combinatie van koper, hout en metaal. De kopere elementen op bijvoorbeeld de bar, het spit en de accessoires passen goed bij de blank houten tafels, houten barkrukken en de zwarte metalen poten en sierlijsten rondom de bar. Ook dragen de witte tegels tegen de muur, het soort servies en het gebruik van planten zeker bij aan de hippe uitstraling.

Je kunt relax van je eten genieten aan de hoge bartafels. En een tip, de twee-persoonstafels aan de muur geven een ideaal uitzicht op de keuken (leuk voor de kookliefhebbers onder ons).  Mocht het lekker weer buiten zijn, kun je er ook voor kiezen om aan de picknicktafels plaats te nemen en in het zonnetje je eten op te eten.

De kaart

scharrels-schuim-1

Bij Scharrels & Schuim kun je zowel lunchen, dineren als borrelen. De kaart is compact, maar bevat genoeg keuze’s. Zo kun je een (heel of half) kip van het spit bestellen, kiezen voor de Scharrel & Schuimburger of bijvoorbeeld gaan voor de kipsalon. Maar ook een bucket met chicken wings of thaise kippensoep staan op de kaart.

Daarbij kun je diverse biertjes kiezen, en ook speciaal bieren. Denk aan Kornuit, Peroni, Grimbergen of een Amerikaanse hop. Genoeg keuze op zowel de tap als uit de fles.

scharrels-schuim-2

De kwaliteit van het eten vond ik erg goed. Vaak heb je toch wel het nadeel dat kip snel zijn malsheid verliest en vervolgens te droog op je houten plank ligt. Dit was met de kip van het spit totaal niet het geval! De kip was lekker mals en goed gekruid, waardoor je niet perse een sausje nodig had. De saus die ik erbij kreeg (pesto bij provinciaalse keuze) vond ik er persoonlijk niet goed bij passen. Ik zou een barbecue saus beter vinden passen.

Gin & Tonic bar

scharrels-schuim-5

Als je nu denkt dat je alleen naar Scharrels en Schuim gaat voor kip en bier heb je het mis. Op de 1ste verdieping zit namelijk een Gin&Tonic bar! Deze bar is ook ’s nachts geopend en staat dan in verbinding met de Villa Thalia. Een ideale manier om een dansje te combineren met goed gesprek. En mocht je niet precies weten welke combinatie Gin&Tonic je moet kiezen, geef dan gewoon je smaakvoorkeur door aan de barman. Dan maakt hij iets lekkers voor je ;-)

Met dit leuke en hippe kiprestaurant is Rotterdam zeker een hotspot rijker. Ga er zeker eens een een bezoekje aan brengen, want hij is het echt waard! 

 

Scharrels & Schuim
Lijnbaan 36-42 (vlakbij Café Beurs & Thalia Lounge)
Rotterdam

Add Comment

Laat hier je reactie achter...