Deze lasagne is een twist aan de traditionele lasagne bolognese. Verse pesto, mozzarella en kip gehakt vormen de basis voor deze verse, lekkere pasta! Lees snel verder voor het recept…
Vergeet de traditionele lasagne! Met deze Italiaanse caprese-achtige lasagne proef je alle ingrediënten in haar puurste vorm.
In het gerecht heb ik zelfgemaakte verse pesto gebruikt om er toch een sausje doorheen te doen. De mozzarella komt romige en smeuïg uit de oven, maar de tomaat & kastanje champignons hebben juist nog een lekkere bite. Echt een perfect gerecht voor op een zonnige lentedag!

Lasagne met kip, pesto & mozzarella
Deze lasagne is een twist aan de traditionele lasagne bolognese. Verse pesto, mozzarella en kip gehakt vormen de basis voor deze verse, lekkere pasta! Lees snel verder voor het recept...
Ingrediënten
- ½ pakje verse lasagna bladeren (5 bladeren)
- 2 tomaten
- 1 gele paprika
- ½ bakje kastanjechampignons
- 2 bollen mozzarella
- 1 rode ui
- 300 gram kipgehakt
- 6 eetlepels zelfgemaakte verse pesto klik hier voor het recept
- peper naar smaak
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels basilicum kruiden
- ovenschaal
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Snij vervolgens alle ingrediënten: de rode ui zeer fijn, de paprika in fijne blokjes, de kastanje champignons in plakjes, de tomaten in hele dunne plakjes en tot slot de twee bollen mozzarella in dunne plakjes.
-
Fruit de uitjes in een pan met Croma boter en voeg de kip gehakt na ongeveer 2 minuten toe. Voeg 2 eetlepels paprikapoeder en naar smaak wat peper toe. Bak dit voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolges de paprika toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur. Voeg nu de verse pesto door het mengsel.
-
Nu is het een kwestie van stapelen (Ik deed het niet goed, waardoor de foto niet helemaal klopt. Ik volgde de beschrijving achterop de lasagne bladeren namelijk haha. Maar, zo moet het dus wel). Vet de ovenschaal in met olie en begin met een laag lasagne bladeren (2,5 blad). Leg hierop de helft van het vlees, ui en paprika mengsel. Leg hierop de helft van de mozzarella, vervolgens de helft van de tomaten (1 tomaat) en tot slot alle kastanjechampignons. Nu leg je de resterende lasagne bladeren erop (2,5 blad), vervolgens de rest van het vlees. Daarop de overige plakjes tomaat en tot slot de mozzarella verspreid over de bovenkant.
-
Als laatste stap vet je de randjes van het bladerdeeg in met olijfolie & een kwastje, de stukjes niet bedekt is met het vleesmengsel. Strooi 2 eetlepels basilicum en wat verse peper over de bovenkant. Vervolgens zet je de ovenschaal voor 25 minuten in de oven en het gerecht is klaar!
Notities
Tip van lezeres Wendy: Je kunt door het kip-gehakt-uit-paprika mengsel ook een lepel boursin doen voor een romige smaak!
© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie
Zet de zelfgemaakte pesto erbij op tafel zodat iedereen, naar eigen smaak, hiervan nog iets extra’s kan toevoegen! Eet smakelijk!
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!
2 reacties
Vrijdag gemaakt voor 5 personen, Erg geslaagd! Ook erg lekker met een lepel Boursin Cuisine door het kip, ui, paprikamengsel! Xx
Oeh wat leuk Wen! Fijn om te horen! X