Recept // Picknick wraps met parmaham - De Genietende Foodie

Recept // Picknick wraps met parmaham

Deze wraps met parmaham maak je snel klaar én zien er leuk uit tijdens een picknick. Heerlijk om samen zomers van te genieten!

wraps-parmaham-1-foto

Wat zonnestralen, met een picknickkleed in het park en een gezellige groep vrienden en/of familie erbij. De ideale combinatie voor de weekenden tijdens de zomer of op de vrije dagen tijdens je vakantie. Deze wraps met parmaham maak je snel klaar én zien er leuk uit tijdens een picknick.

Picknick wraps met parmaham

Recept hoeveelheid: 4 wraps

Deze wraps met parmaham maak je snel klaar én zien er leuk uit tijdens een picknick. Heerlijk om samen zomers van te genieten!

Print het recept

Ingrediënten

 • 4 tortilla wraps
 • 1/2 bakje verse roomkaas met kruiden ongeveer 60 g
 • 8 plakjes Italiaanse rauwe ham
 • 2 tomaten
 • 30 gram rucola sla
 • 2 bosuien
 • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
 • 4 theelepels Provençaals kruiden

Bereiding

 1. Besmeer de wraps met een dun laagje roomkaas. Verdeel de rucola sla over de 4 wraps en leg deze sla in het midden van de wrap (zie foto hier beneden). Leg hierop per wrap 2 plakjes rauwe ham.
 2. Snij beide tomaten in dunne plakjes en snij de bosui in kleine ringetjes. Leg op de wraps met rucola en ham aan de bovenkan per wrap 3 plakjes tomaat en ¼ van de gesnipperde bosuien (zie foto hier beneden). Bestrooi tot slot naar smaak met parmezaanse kaas. Als laatst kun je per wraps ongeveer 1 theelepel Provençaalse kruiden over de wrap doen, dit geeft het een nog iets meer mediterranen tintje.
 3. Nu kom het vouwen. Vouw de kant van de wrap zonder tomaat naar de kant van de wraps waar de tomaat ligt. Je vouwt hem als het ware dubbel. Vervolgens doe je de rechterkant en de linkerkant naar binnen vouwen. Je krijgt nu een soort envelopje (zoals op de eerste foto). Doe er een leuke touwtje omheen of een tapasprikker doorheen, om te zorgen dat de wraps niet open gaat!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Zoals je ziet, snel klaar en gegarandeerd lekker tijdens een picknick! Nog een extra tip, mocht je nou niet gaan picknicken … het is ook ideaal én hartstikke handig om mee te nemen als lunch! Krijgen jullie al trek in deze wraps?!  

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

2 Comments

 • Italiaans koken met Antoinette 19 juli 2015 23:22

  Hallo Kim, ik zie de Italiaanse vlag ;). Leuk om je vandaag te hebben ontmoet!

 • Sammie 13 juli 2015 11:31

  Oh jammie! Dit ziet er heel goed uit! Ga ik zeker onthouden :)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...