Recept // Italiaanse lunch - De Genietende Foodie

Recept // Italiaanse lunch

Ben je de regen of de herfst even zat? Met deze Italiaanse lunch haal je jouw vakantiegevoel direct terug! Een waanzinnig lekker broodje!

italiaanse-lunch-4

Begin Augustus bevond ik mij voor een weekje in een prachtige agriturismo in Veneto, Italië. Tijdens een relaxdag aan het zwembad at ik deze lekkere Italiaanse lunch. Ben je de regen of de herfst even zat? Met dit broodje haal je jouw vakantiegevoel direct terug.

Hoe prima het ook is dat de herfst officieel is begonnen, met dit koude en regenachtige weer de laatste paar weken heb ik toch vaak behoeften aan een zonnetje. Dat zonnetje kunnen we helaas niet toveren, maar gelukkig kunnen we wel het zomergevoel terughalen. Zo krijg ik met dit gerecht niet alleen direct zin om naar Italië te rijden, maar herinner ik mij ook weer die fijne, relaxte zwembaddag. Hebben we daar niet allemaal soms even behoeften aan, teruggaan naar die fijne herinnering?

Noot. Het recept voor verse pesto vind je hier

Italiaanse lunch

Recept hoeveelheid: 1 broodje

Ben je de regen of de herfst even zat? Met deze Italiaanse lunch haal je jouw vakantiegevoel direct terug! Een waanzinnig lekker broodje! 

Print het recept

Ingrediënten

 • 1 hard broodje naar eigen voorkeur
 • 3 el zelfgemaakte pesto of een bakje verse pesto
 • 1 handje veldsla
 • ½ bol mozzarella
 • ½ tomaat
 • 4 plakken coppa di parma

Bereiding

 1. Snij het broodje doormidden en besmeer de bovenkant met 3 eetlepels verse pesto.
 2. Snij de mozzarella en tomaat in plakjes. Leg vervolgens 3 plakken mozzarella op de pesto. Leg op de onderkant van het broodje de veldsla (ongeveer een klein handje) en de tomaat (zoals op de foto hieronder).
 3. Leg de plakjes coppa di parma op de tomaat. Leg vervolgens de belegde bovenkant (pesto en mozzarella) op de onderkant van het broodje (veldsla, tomaat, coppa di parma).

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Bon appetito! Met welk recept haal jij dat vakantiegevoel terug aan afgelopen zomer?

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

1 Comment

 • Sammie 30 september 2015 09:31

  Oh, mmm dat ziet er lekker uit zeg! Deze ga ik onthouden :)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...