Hotspots // 3x nieuwe restaurants in Rotterdam - De Genietende Foodie

Maandelijks komen er veel mooie, fijne plekken bij in Rotterdam. Vandaag 3 nieuw restaurants die recent geopende zijn & zeker zeker een bezoek verdienen.

3-nieuwe-restaurant-rotterdam

‘Oh, daar moet je écht deze week nog gaan eten’ zijn woorden die regelmatig in deze volgorde uit mijn mond komen. De tips die ik normaal aan mijn vrienden en vriendinnen geef, deel ik vandaag met jou! Er komt maandelijks zoveel bij in Rotterdam, dat ik de leukste vandaag gewoon met jou moet delen. Het is dus tijd om eens een aantal newbies in town te gaan uitproberen!

Tapas eten aan de Schiedamse vest in het centrum

lola-schiedamse-vest-rotterdam

Hoeveel mensen ik de afgelopen weken al heb doorgestuurd naar Lola is niet meer op twee handen te tellen. Op mijn blog is dit heerlijke tapas restaurant ook al veelvoudig langsgekomen. Niet heel gek, want ik ben fan. De Lola-plank is perfect om mee te borrelen en bevat meer dan genoeg voor het avond eten. Bestel de witte sangria erbij of een glas rode wijn. Van de chorizo worstjes tot de garnalen, alles is ontzettend lekker hier. Mooi bijkomend voordeel, de prijzen zijn ontzettend schappelijk!

Lola – Schiedamse Vest 56 – Rotterdam

Volop fruit de mer plateau’s in hartje Rotterdam

the-fish-market

Rotterdam kent al een aantal fijne plekken om goed vis te eten (A la plancha, Fjord), maar begin September is daar een mooie nieuw restaurant bij gekomen. Bij The Fish Market kun je volop genieten van prachtige fruit de mer plateau’s, pannetje mosselen, mooie stukjes gegrilde vis, kleine gerechten of diverse broodjes vis. Ik heb er laatste ‘even snel’ een broodje makreel gegeten, erg lekker! De verhalen over de fruit de mer klinken ook erg goed, dus die moet ik deze maand maar even gaan testen.

The Fish Market – Binnerotte 105 – Rotterdam  (Bron foto)

Hippe plek voor koffie, lunch & bites bij Rotterdam CS

Half juli haalde ik er een kopje koffie & tosti ‘to go’, nu staat mijn Instagram dagelijks vol met deze hippe plek. Altijd in de Buurt zit gevestigd in het Groot Handelsgebouw, pal naast het CS. Niet alleen het hippe interieur spreekt aan, ook de menukaart vol met prachtige food foto’s is vernieuwend. Laat je verrassen door de bijzondere bites op de kaart zoals de mozzarella sticks en nacho beans. Of natuurlijk gewoon door het toffe interieur!

Altijd in de buurt – Weena 709 – Rotterdam (Bron foto)

Drie fijne, leuke plekken waar je lekker kunt lunchen, kunt dineren of een kopje koffie kunt halen. Deze nieuwe plekken zul je vast en zeker wel vaker voorbij gaan zien komen, al is het alleen maar de fruit de mer plateau van The Fish Market! 

Waar ga jij als eerst een bezoek aan brengen?! 

2 Comments

  • Marlissa 10 september 2016 08:06

    Zoveel nieuwe, leuke restaurantjes in Rotterdam! Alle drie staan nog steeds op mijn lijstje om te bezoeken, maar ook bij Supermqrcado ben ik nog steeds niet geweest. Moet ook erg leuk zijn!

    • Kim 12 september 2016 10:29

      Hi Melissa! Er blijven maar leuke plekken bij komen. Ja, supermercado heb ik toevallig vorige week ook in het lijstje van Witte de With straat gezet & komt binnenkort nog in een ander artikel. Ook écht een leuke plek om naartoe te gaan!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...