Hotspot // 4x échte Spaanse tapas eten in Rotterdam - De Genietende Foodie

Waar eet je nou die écht Spaanse tapas in Rotterdam? Mijn 4 favorieten tapas restaurants in Rotterdam vind je hier!

tapas-rotterdam-1 780

Een tafel vol met verschillende, kleine hapjes. Je proeft de specialiteiten en je ervaart de gezellige sfeer. Tapas, ik hou ervan. Daarom vandaag mijn 4 favorieten tapas restaurants in Rotterdam. De welbekende ‘all-you-can-eat’ locaties laat ik even buiten beschouwing, die weet je vast wel te vinden. Maar waar krijg je nou goed kwaliteit? Waar eet je nou die écht Spaanse tapas in Rotterdam?!

La Cazuela –  Kleurrijk Spaans genieten in Noord

Tegenover mijn oude studentenwoning zit La Cazuela, een van de eerste restaurantjes die ik in Rotterdam ontdekte. De kleurrijke inrichting geeft onwijs veel sfeer aan het restaurant & de tapas zijn erg lekker! Zo is het geen straf om even iets langer op de paella te wachten, want het gerecht is het meer dan waard. De patatas bravas gaven mij altijd het gevoel alsof ik weer terug was in Spanje. Oh, en bewaar een plekje voor de Catalan, dat dessert mag je niet missen!

La Cazuela, Proveniersstraat 38, Rotterdam

Destino – Moderne, kleine verrassende gerechten

tapas-destino-rotterdam

Bij Destino eet je niet zomaar tapas. De tapas zijn moderne, kleine gerechten die mooi zijn opgemaakt en nog eens onwijs smaakvol zijn. Met de maandelijks wisselende kaart krijg je steeds weer een nieuwe verrassing op je bord. Zelf ben ik vooral fan van de vis tapas; de gefrituurde calamaris en de vongole schelpen zijn echte aanraders. Probeer daarnaast ook de mini burger en de Jambon Iberico. Vergeet niet om een van de dagtapas te kiezen, vaak lekker, verrassend en smaakvol!

Destino, Zaagmolenkade 37/38, Rotterdam (Foto van Destino)

Lokante – Proeverij met geweldige charcuterie

In dit donkere kleine restaurant in Kralingen eet je lekkere Spaanse seizoensgerechten. Het leuke is dat je bij Lokante kunt kiezen voor een proeverij van lekere tapas; een mix van warme en koude gerechten. Daarnaast is de charcuterie die op de kaart staat echt onwijs lekker, van verschillende Spaanse hammen tot manchego.

Lokanta, Waterloostraat 148A, Rotterdam

De Hemel op Aarde – Authentieke tapas in Kralingen

tapas-rotterdam-2 780

Mijn meest favoriete tapas restaurant? De Hemel op Aarde! Alles klopt hier, van de kwaliteit van de ingrediënten tot de smaakcombinaties. Mijn aanraders zijn de grote garnalen, de calamaris & de kip pincho. Oh, en vergeet niet om een plekje te bewaren voor de Hemelse modder. Die chocolade mouse móet je geproefd hebben.

De Hemel op Aarde, Oostzeedijk Beneden 205a, Rotterdam

La Cazuela, Destino, Lokante & De Hemel op Aarde zijn mijn favorieten restaurants in Rotterdam om échte Spaanse tapas te eten. Welke plek is jouw favoriet? 

Op zoek naar nog meer leuke restaurants in Rotterdam? Kijk dan ook even hier!

2 Comments

  • Sammie 17 juni 2016 12:10

    Hmmm als ik in Rotterdam ben wil ik naar al deze plekken wel toe haha, klinkt zo lekker allemaal en ik ben dol op tapas.

    • Kim 17 juni 2016 13:36

      Leuk Sam! Ben benieuwd wat je favoriet wordt ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...