Barbecuën // 5 tips voor de spontane barbecue picknick (+ video!) - De Genietende Foodie

Genieten met je vrienden van lekkere hapjes, koude drankjes & mooi weer. Vandaag 5 tips voor de leuke, spontane barbecue picknick!

picknick-park-2

Wat hebben we dit jaar geboft met die heerlijke nazomer! De afgelopen weken maakte ik hier speciaal tijd voor vrij; met dagjes strand, werken in de tuin en lekker met een zomerse outfit op de fiets. Ik heb er volop van genoten!

Een van de leukste momenten was die warme zaterdag in September. Het weer was perfect om de nieuwe The Bastard Campact barbecue uit te testen. Dit resulteerde in een hele dag genieten met vrienden in het park aan de Kralingse plas. Het was ontzettend lekker weer, de barbecue zorgde voor heerlijke gerechten & de gezelligheid kende geen tijd.

Deze hele dag heb ik vastgelegd op video. Zoals ik je wel vaker mee neem op pad, neem ik je nu gezellig mee met onze picknick in het park. In de video geef ik je allemaal tips om zelf ook zo’n gezellige, spontane picknick te organiseren. Al die tips heb ik hieronder ook nog een keer uitgeschreven, zodat je het kunt nalezen en alles bij de hand hebt om het ook zelf een keer te organiseren. Het is namelijk echt waanzinnige fijn om zo’n dag lekker te genieten met vrienden, met lekkere lichte gerechten & met een prachtige uitzicht!


Is de video niet beschikbaar? Bekijk hem dan hier. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Tip 1. Voldoende verfrissing

Tijdens een picknick kan het soms behoorlijk warm worden, dus zorg voor voldoende verfrissing. Dit kan in de vorm van een koel drankje zijn uit de koelbox of lekkere frisse bijgerechten. Watermeloen doet het bijvoorbeeld altijd erg goed bij een barbecue.

Wil je de producten goed koud houden? Leg vooraf een fles water in de vriezer en neem deze als een ijsblok mee. Of pak een aantal koude koel elementen mee uit je vriezer. Dit houdt alle producten goed op temperatuur tijdens de picknick!

Tip 2. Kies voor een draagbare, goede barbecue

picknick-park-3

Hoewel je natuurlijk ook op een wegwerpbarbecue kunt barbecueën is er niks zo vervelend als te droog gebakken vlees, aangebrand vlees of een te korte tijd om met kolen te barbecueën. Kies daarom voor een goede, draagbare barbecue zoals The Bastard Compact uit de video.

Doordat deze keramische barbecue werkt op houtskool blijft de barbecue veel langer warm. Je kunt makkelijk de temperatuur regelen, van het roken tot braden. Erg belangrijk, want zo zorg je dat het vlees niet aanbrand of te droog wordt gebakken. Het fijne, dit werkt echt ontzettend makkelijk!

Wat ons vooral heel erg aansprak aan de barbecue, is dat je maar weinig extra smaakmakers nodig hebt om onwijs lekkere gerechten te krijgen. Door de houtskool krijg je namelijk hele bijzondere, volle smaken wat je vlees, vis of groenten stukken lekkerder maakt!

Tip 3. Maak het jezelf niet te moeilijk

Geen lastige marinades, uren in de keuken of ingewikkelde salades. Natuurlijk kun je zelf een lekkere kruidenboter maken, maar je kunt ook een goede kruidenboter halen bij de speciaalzaak en/of supermarkt.

Snij de producten van te voren thuis (of kies voor voorgesneden) en maak de bijgerechten ter plekke. Snij wat tomaten en mozzarella, meng dit met rucola & je hebt een lekkere salade caprese. Maak het jezelf dus niet te moeilijk.

Het klinkt misschien als een open deur, maar kies tijdens een picknick voor vlees of vis van de speciaalzaak. Natuurlijk kun je de runderworstjes, kippendijen of stuk zalm ook bij de supermarkt kopen, maar door juist goede producten te gebruiken hoef je zelf nagenoeg niks meer te doen.

Tip 4. Stap uit je comfort zone

Tijdens een picknick moet je proberen om de gerechten lekkere licht te houden. Geen grote stukken rood vlees, maar een mooi stuk vis van de barbecue. Probeer hiermee te experimenteren, door bijvoorbeeld de zalm te roken op een houten rookplank. De rooksmaak zal in de vis trekken, waardoor je jouw vrienden verrast met bijzondere smaken.

Wist je dat je stokbrood ook kunt afbakken op de barbecue? Doordat je met een keramische barbecue goed de temperatuur kunt begeleiden, kun je de barbecue als een soort oven gebruiken. Stokbrood leg op de barbecue en gaart door de hitte warm. Voor mij was dit een test dat ontzettend goed uitpakte. Met de lichte houtskool smaak erbij een zeer geslaagd experiment.

Tip 5. Zorg voor een dessert!

picknick-park-4

Niks beters om de picknick mee af te sluiten dan met een lekker dessert. Dit hoeft echt niet te moeilijk te zijn. Je kunt de watermeloen bijvoorbeeld grillen op de barbecue, marshmallows roosteren boven de barbecue of gewoon een brownie bakken in de barbecue.

Ja, je kunt écht een brownie bakken op de barbecue. Kies in de supermarkt voor een pak kant-en-klaar brownie, voeg hier water aan toe, meng alles goed door elkaar, giet het in een aluminium schaal & bak het voor ongeveer 30 minuten op 180 graden af op de barbecue. Ik werd nog even voor gek verklaard, maar toen iedereen een stukje brownie in zijn mond stopte waren ze om. Dit moest voortaan een verplicht nummer worden op de barbecue!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met The Black Bastard

Add Comment

Laat hier je reactie achter...