Reizen: 5x hotspots in Antwerpen - De Genietende Foodie

Antwerpen is een van mijn favoriete steden om snel & gemakkelijk het gevoel van vakantie te hebben. Vandaag 5 hotspots in Antwerpen die je tijdens een dagje weg of citytrip perfect kunt bezoeken!

antwerpen-hotspots-2

Tijdens een (korte) vakantie plan ik mijn trip door de stad altijd van eetgelegenheid naar eetgelegenheid. Daartussen lekker rondwandelen en kijken wat je tegenkomt, heerlijk vind ik dat. Het is veelal ook niet de meest logische looproute, maar ik hou ervan! Daarom in dit artikel ook deze volgorde voor de 5 hotspots tips in Antwerpen, van ontbijt tot wijnbar!

Ontbijt: Tinsel

Je ziet het steeds meer, buiten de deur ontbijten wordt steeds hipper! Er zijn tal van leuke plekjes waar je heerlijk kunt ontbijten in Antwerpen, en zelf ben ik fan van Tinsel! Niet alleen door de fijne, Scandinavisch, ruimtelijke inrichting, maar ook door de heerlijke kaart vol met ontbijt specials, van pannenkoeken tot hipster ontbijtjes. Een erg fijne plek om even wakker te worden en de dag in Antwerpen te beginnen.

Tinsel, Vlaamse kaai 40, Antwerpen

Koffie: Charlie’s

Bij Charlie’s in ’t Zuid is het de hele dag door ontzettend druk! Dit kleine, trendy restaurant is uitermate geschikt voor ontbijt, koffie en lunch. Zeker een echte koffielover is hier goed op zijn plek, aangezien Charlie’s bekend staat in Antwerpen als goede koffiebar. Er staan namelijk 20 verschillende soorten koffie op de kaart! Mocht je tijdens het ontbijt of lunch in de buurt zijn, breng dan zeker een bezoekje aangezien de kaart meer dan genoeg lekkers te bieden heeft. Om teleurstelling te voorkomen is vooraf reserveren een aanrader!

Charlie’s, Volkstraat 63, Antwerpen

Lunch: Wasbar

wasbar-antwerpen-1

Ik vind het een van de meest waanzinnige eetconcepten in Antwerpen, Wasbar. Het idee? Je kunt je was doen en ondertussen heerlijk genieten van een lunch (en tegenwoordig zelfs ontbijt!). Hoe handig is dat als je student bent in deze stad?! Gelukkig is het ondertussen zo populair, dan men hier ook komt om in de hippe, jaren 70-look lekker iets te eten zoals huisgemaakte soepjes of bagels.

Wasbar, Graaf van Egmontstraat 5, Antwerpen

Diner: Laat je verrassen!

Qua diner heeft Antwerpen ontzettend veel te bieden. Mijn belangrijkste tip is om niet midden in het oude stadsdeel te gaan zitten, aan de tafels met gekleurde plastic tafelkleden. Maar je kunt waanzinnig dineren bij The Jane (reserveer weer een paar maanden vooraf!) of de Fiskebar (fijne, gezellig en goed visbistro). Maar ook I Famosi is een heerlijke italiaan. Elke keer als in Antwerpen bezoek heb ik ergens ontzettend goed gegeten, gewoon door ergens naar binnen te lopen. Mijn tip; doe dit ook en laat je verrassen! (Of ga voor een van de 3 hierboven♥)

Wijnbar: BarBel

De beste en lekkerste cocktails drink je in Antwerpen bij Appelmans. Maar voor de mooiste wijnen moet je echt in Antwerpen echt bij wijnbar BarBel zijn! De locatie is werkelijk prachtig, zeker als je in de zomer op het terras kunt zitten. De hippe, warme uitstraling binnen zorgt gelijk voor een ontspannen, gezellige sfeer. Naast goede wijnen hebben ze ook fijne hapjes. Hoe sluit je zo’n fijn dag Antwerpen beter af?

BarBel, Vrijdagmarkt 1, Antwerpen

Meer dan genoeg eettips voor een fijne dagje Antwerpen! Ben jij ook zo iemand die door een bezoekje aan een stad net over de grens zich helemaal in vakantie sferen waant? ♥ Heerlijk vind ik het! Mocht je trouwens zelf nog leuke tips in Antwerpen, deel ze gerust hieronder! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...