6 food tips voor de ultieme roadtrip - De Genietende Foodie

Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Vergeet dan naast je paklijst & hotspot lijst deze 6 food tips niet voor de ultieme roadtrip!

food-tips-road-trip-2C-780

Met de auto op vakantie gaan is al tijden ontzettend populair. Of je nu vanaf huis vertrekt met de auto of op je bestemming een auto huurt… het gemak & comfort om met de auto je bestemming te ontdekken is fantastisch! Jaren lang ging ik elke zomer naar Spanje en sinds een paar jaar maak ik samen met mijn vriend onze eigen roadtrips. Toscane, Noord-Italië, Frankrijk… Tassen in de auto en genieten maar! Met deze 6 food tips heb je alles in huis voor de ultieme roadtrip.

1. Houd je hoofd koel

Op het moment dat je in de auto stapt is je roadtrip begonnen. Met een stapel tijdschriften, een goede offline muziek lijst en je gezelschap begin je aan de lange afstand. Zo’n vakantiebestemming ligt vaak op zo’n 10-14 uur rijden, wat (zeker de eerste keer) een behoorlijk opgave kan zijn.

Probeer dan ook je hoofd koel te houden, letterlijk. Zeker in de zomer kun je soms lange file’s verwachten op de welbekende knooppunten (Gotthardtunnel, Parijs, de Pyreneeën). Daarom is je koelbox je grootste vriend. Zorg dat je altijd voldoende vocht in de auto hebt (1,5L p.p.). Ook iets te eten is echt een aanrader. Soms kan je precies rond lunchtijd een paar uur in de file komen. Wat je niet wilt is je licht in je hoofd voelen of lang moeten stoppen om weer op te laden.

Tip: Als je in het buitenland een auto huurt kun je daar eenvoudig bij een grote supermarkt/sportwinkel voor een paar tientjes een koelbox kopen!

2. Maak zelf lekkere hapjes voor onderweg

wraps-parmaham-1-foto

Geen roadtrip zonder lekkere hapjes♥! Natuurlijk kun je ook stoppen bij een wegrestaurant voor een broodje, maar het is net zo gemakkelijk om de avond van tevoren even zelf wat lekkers klaar te maken. Veel lekkerder dan die kleffe voorverpakte sandwiches van het tankstation!

Voor mij zijn de zelfgemaakte gehaktballetjes een echte klassieker. Deze maak je  avond van te voren klaar en na afkoelen bewaar je het bakje met gehaktballen in de koelkast. Ook deze parmaham wraps zijn perfect voor in de auto als lunch. Of wat dacht je van een zacht wit bolletje met een omelet? Heerlijk! Mocht je nou nog een gezond tussendoortje willen, zijn deze muesli bars ook een echte aanrader. Op mijn blog vind je nog meer leuke recepten die je eenvoudig mee op reis kunt nemen. Kijk even hier voor lunch inspiratie of hier voor salades inspiratie.

3. Een suiker shot

Als je de hele dag met de auto op pad bent kan het zijn dat je soms een ontzettende suikerbehoeften hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd iets bij je hebt voor een suiker shot. Zo kun je direct je glucose niveau weer op pijl krijgen, zonder dat je hoeft te stoppen.

Mijn tip? Neem een doos met je favoriete snoep mee op vakantie! Ik haal vooraf bij de supermarkt altijd een aantal zakken van mijn favoriete snoep; zure matten, kikkers, dropjes, fruitballen, lollies… Thuis meng ik dit in een bewaardoos (bijv. lunchtrommel) door elkaar. Perfect voor tijdens je reis!

4. Creer je optimale leefomgeving

food-tips-road-trip-780

Tijdens een roadtrip leef je nagenoeg in je auto. Zorg er daarom voor dat je auto lekker opgeruimd blijft. Neem kleine vuilniszakken mee, zodat je alle papiertjes, lege koffiebekers, plastic afval en restjes direct kunt verzamelen. Tijdens je ruststop kun je het afval zakje direct weggooien in een prullenbak.

Probeer daarnaast comfort te creëren in je auto. Neem bijvoorbeeld een kussentje mee, zodat je lekker kunt slapen tussendoor. De maat 50×50 is perfect voor in de auto. Ook dit kun je in het buitenland makkelijk kopen bij bijvoorbeeld Walmart of Decathlon.

Comfort creëren kun je ook als het gaat om eten. Koop vooraf bij de HEMA of Xenos een aantal hardplastic picknick borden, hardplastic bekers en picknick bestek. Niks is er fijn dan je lunch van een normaal bord te eten. Oh, en vergeet niet een scherp (brood)mes om je stokbrood mee te snijden!

5. Fris & fruitig

In het buitenland kan de temperatuur flink stijgen. Daarom is het erg fijn als je iets fris en fruitigs te eten bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een goed gevuld vershoudbakje met kersen of stukjes watermeloen. De frisheid geeft je gelijk een boost!

Wat ook onwijs lekker is, is om een frisse limonade mee te nemen. Ik schreef al eerder een artikel met drie lekkere limonades. Deze kun je prima meenemen onderweg. Wil je liever iets hartigs, denk dan bijvoorbeeld aan frisse springrolls. Misschien niet je eerste gedachten, maar wel een goede keuze!

6. Genieten met een uitzicht

food-tips-road-trip-3-780

Een van de beste tips als je op je vakantie bestemming met de auto rondrijdt? Geniet eens langs de kant van de weg. En dan bedoel ik natuurlijk niet een lunchrestaurant langs de autosnelweg. Zet tijdens het rijden over de heuvelige binnenwegen of langs de kust de auto eens langs te kant. Bewonder de prachtige omgeving. Dit kan bij een willekeurige wijngaard zijn, met uitzicht over de heuvels. Wij deden dit zowel in Italië als Frankrijk regelmatig. De combinatie van de natuur, het uitzicht en je eten… Dat is pas genieten! 

Met deze 6 food tips worden de lange uren in de auto een stuk comfortabeler. Zo maak je van je vakantie een ultieme roadtrip! Waar ga jij deze zomer met de auto naartoe? Of huur jij liever op bestemming je auto? 

4 Comments

 • Allesoverautorijden 17 januari 2017 09:13

  Ja goed eten is fijn om te hebben onderweg, kan me voorstellen dat je dit vergeet in de voorbereiding..

  Joris

  • Kim 17 januari 2017 10:11

   Met deze tips gaat dat vast helemaal goedkomen ;-)

 • dekramer.petra@gmail.com 1 juli 2016 17:08

  Ik krijg al helemaal zin in vakantie ?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...