Broccoli-courgette soep met krokante pancetta - DGF

Recept // Broccoli-courgette soep met krokante pancetta

Zacht en fris van smaak is deze broccoli-courgette soep. De krokant gebakken pancetta geeft een zoutige smaak en een bite aan de soep. Voeg om het af te maken een lepeltje crème fraîche toe, lekker!

brocolli-courgette-soep-pancetta-2 780

Een soepje vind ik heerlijk om als lunch of avondeten te eten. Ik koos vanmiddag voor een gezonde, frisse variant, namelijk een broccolli-courgette soep. Beide ingrediënten had ik namelijk in de koelkast liggen! Je kunt er voor kiezen om deze soep naturel te eten, hij is dan lekker fris en romige van smaak. Voor meer crème smaak voeg je een lepeltje crème fraîche toe. Het allerlekkerste wordt de soep met de gebakken, krokante pancetta er doorheen. Dit geeft een lekkere bite, een zoutige smaak en een fijne afwisseling van smaken.

Het soepje heb je echt in een handomdraai gemaakt, het kost je ongeveer 15 minuten. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het is een lekker gezond gerecht. Je kunt het, zonder toevoeging van de crème fraîche en pancetta, een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Broccoli-courgette soep met krokante pancetta

Recept hoeveelheid: 4 kommen
Zacht en fris van smaak is deze broccoli-courgette soep. De krokant gebakken pancetta geeft een zoutige smaak en een bite aan de soep. Voeg om het af te maken een lepeltje crème fraîche toe, lekker!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli (inclusief steel)
  • 1/2 courgette
  • 1/2 ui
  • 1 blokje groenten bouillion
  • 1 liter water
  • 1 scheut olijfolie
  • peper (naar smaak)

Naar smaak toevoegen

  • 50 gram pancetta
  • 1 tl crème fraîche

Benodigdheden

  • staafmixer
  • stoommandje

Bereiding

  1. Kook 1L water in de waterkoker. Snij de broccoli in kleine stukjes en de courgette in blokjes. De grote stronk koken we niet mee. Leg de groenten in het stoommandje. Giet het kokend water tot de onderkant van het stoommandje en laat de groenten voor 7 minuten stomen met de deksel op de pan.
  2. Meng 0,5 L kokend water met het bouillon blokje in een maatbeker. Laat de kruiden rustig intrekken. Bak, indien je de pancetta toevoegt, de pancetta in een koekenpan zonder olie krokant. Snij deze vervolgens in kleine stukjes.
  3. Als de groenten klaar zijn, leg je de groenten even in een schaal. Het kookvocht vang je op in de maatbeker. In de pan fruit je het ui in 1 minuut aan in een scheut olijfolie. Voeg de groenten eraan toe en roer het flink door voor 1 minuut. Zet het vuur uit en voeg de helft van de bouillon toe. Mix het met de staafmixer glad en voeg indien nodig steeds een beetje bouillon toe. Zorg dat het niet te dik wordt, maar ook niet te waterig.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Bij het opdienen kun je eventueel naar smaak de pancetta en de crème fraîche toevoegen. Een heerlijk soepje, ideaal voor tijdens de lunch of het avondeten. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

brocolli-courgette-soep-pancetta 780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...