Recept // Couscous salade met chorizo & avocado - De Genietende Foodie

Recept // Couscous salade met chorizo & avocado

De zachte, pittige smaak van de licht gebakken chorizo met de smeuïge, frisse avocado zorgen in deze couscous salade voor een lekker smaakbalans. Een snelle, lekkere maaltijd die je in 20 minuten op tafel zet.

couscous-salade-chorizo-1-780

Zodra het zonnetje weer te voorschijn komt krijg ik trek in lichtere maaltijden. Het liefst ban ik dan ook abrupt de aardappelgerechten het huis uit. Op dat soort momenten trek ik graag couscous uit de kast. Je kunt hier namelijk elke gewenst product aan toevoegen voor een lekkere smaakvolle maaltijd, zoals een salade met geitenkaas, serveren bij een gerecht met kipvleugels of juist een salade met gegrilde groenten. Couscous is een onwijs makkelijk product!

Een salade met couscous zoals deze maak je in een handomdraai. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Voor de salade gebruik ik chorizo als vleesproduct. Chorizo vind ik zelf het lekkerste als deze even licht gebakken is, dan komen namelijk alle smaken mooi vrij. Ook wordt de chorizo net iets knapperiger, waardoor deze in de salade een lekkere bite heeft. De combinatie met avocado, gele paprika en koriander zorgt voor een lekker smaakbalans in deze couscous salade.

Couscous salade met chorizo & avocado

Recept hoeveelheid: 2 personen
De zachte, pittige smaak van de licht gebakken chorizo met de smeuïge, frisse avocado zorgen in deze couscous salade voor een lekker smaakbalans.
Print het recept

Ingrediënten

 • 200 gram chorizo worst
 • 150 gram couscous
 • ½ avocado
 • ½ gele paprika
 • handje rozijnen
 • 5 gram koriander
 • 1 bouillon blokje groenten smaak
 • 150 ml water

Benodigdheden

 • Schaal
 • Aluminiumfolie

Bereiding

 1. Kook water in de waterkoker. Hak de koriander fijn. Meng 150 ml kokend water met 1 bouillonblokje en laat het bouillonblokje smelten. Doe de couscous, rozijnen en de helft van de koriander in een schaal. Voeg hierbij het kokend water en laat voor 8-10 minuten staan.
 2. Verwijder het velletje van de chorizoworst. Snij de chorizoworst geheel in vieren (2x halveren) en vervolgens in plakjes. Je krijgt nu allemaal kleine blokjes. Snij de halve avocado in plakjes en halve paprika in kleine blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm.
 3. Bak de chorizoworst in een koekenpan op middelmatig vuur voor ongeveer 3 minuten. De chorizoworst wordt nu iets knapperiger en de smaken komen vrij. Haal ondertussen met een lepel de couscous los van de schaal, zodat er losse korrels ontstaan. Voeg hieraan de chorizoworst toe. Meng dit door elkaar en voeg vervolgens de avocado, gele paprika en de rest van de koriander aan toe.

Notities

Tip: Heb je nog couscous salade over na het avondeten? Bewaar het dan in een bakje en neem dit de volgende dag mee naar je werk. Erg lekker!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een lekkere, snelle couscous maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. Door de chorizo krijgt de salade een zachte, pittige smaak en de avocado & koriander brengen het geheel mooi in balans. 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

couscous-salade-chorizo-2-780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...