Recept // Het perfecte kater ontbijt - De Genietende Foodie

Recept // Het perfecte kater ontbijt

Iets te veel wijn of bier gedronken tijdens de feestdagen?! Met dit kater ontbijt zijn je ochtendproblemen als sneeuw voor de zon verdwenen.

kater-ontbijt-tosti-2-780

Tijdens de feestdagen vloeit de alcohol vaak rijkelijk. Niks is vervelender dat opstaan met een (kleine) kater, zeker als je de dag erna wéér een gezellig avond gepland hebt staan. Dit kater ontbijt – deze waanzinnige pantosti met parmaham, oude kaas & geraspte kaas – heeft mij tijdens mij studententijd veel geholpen. Die hoofdpijn, die misselijkheid en dat nare gevoel waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

Daarom mag dit recept eigenlijk niet ontbreken op de blog! Met de komende feestdagen zoals Kerst & Oud en Nieuw kun je dit misschien wel gebruiken. De meeste ingrediënten heb je misschien nog wel in huis, van die gevulde varkenshaas of die gourmetavond. Zo niet, sla dit dan maar alvast in tijdens de boodschappen. Je weet maar nooit of je het nodig zal hebben …

Tip; Is de kater een flinke? Bak dan nog even een eitje (naar eigen voorkeur) en leg die op de pantosti. Perfectie, geloof mij maar. 

kater-ontbijt-tosti-3-780

Pantosti als kater ontbijt

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Iets te veel wijn of bier gegeten tijdens de feestdagen?! Met dit kater ontbijt zijn je ochtendproblemen als sneeuw voor de zon verdwenen.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor de pantosti

 • 2 snede vers brood naar keuze
 • 1 1/2 plak rauwe ham (ik nam serano ham)
 • 1 plak oude kaas
 • 1 handje strooikaas
 • 50 gram boter

Ingrediënten voor je kater

 • 1 gebakken ei naar voorkeur
 • 1 groot glas vitaminen
 • 1 flinke dop ketchup of curry

Bereiding

 1. Beleg het brood met de plak oude kaas en de rauwe ham. Smeer de lege boven- en onderkant in met boter.
 2. Verhit de rest van de boter in de pan op heel laag vuur. Leg de tosti erin, druk even aan en leg een deksel op de pan.
 3. Draai na een paar minuten de pantosti om. Leg bovenop de tosti een handje strooikaas en leg de deksel weer op de pan. Laat rustig bakken aan de onderkant.
 4. Bak er eventueel een ei bij, schenk een groot glas met verse jus in en doe een dot ketchup of curry op je bord. Genieten maar van dit heerlijke kater ontbijt!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Als je hier geen kater mee oplost, dan weet ik het ook niet meer. Groot glas met vitaminen ernaast, een paar paracetamol erin en op naar het volgende feestje! 

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan ook even hier
Hier vind je de receptenindex met nog veel meer lekkere inspiratie!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...