Special: Flammkuchen van de barbecue - De Genietende Foodie

Wist je dat je op de barbecue prima een flammkuchen kunt klaarmaken?! Met dit recept met geitenkaas, kip en zongedroogde tomaten haal je de zomer in huis!

flammkuchen-barbecue-3 780

Dit weekend komt de zon dan eindelijk weer te voorschijn. Perfect dus om de barbecue aan te steken. Wil je eens een keer iets anders proberen dan de standaard hamburgers, speklapjes of worstjes? Wat beter dan een pizza van de barbecue?! Met dit recept én mijn tips is het super eenvoudig!

Afgelopen week ontving ik de Foodybox met tal van lekkere producten. Wat een verwennerij is dit! In de box zaten o.a. 3 nieuwe kazen van Maaslander, tabasco, verse koffie, spaghetti en vers flammkuchendeeg van Tante Fanny. Met die laatste product was ik bekend. Ik maakte er al eerder een traditionele flammkuchen uit de oven mee, waardoor ik niet anders kon dan het nu op de barbecue te proberen!

flammkuchen-barbecue-2 780

Om het echte pizza gevoel eraan te geven maakte ik gebruik van tomatensaus. Hele heftige smaken wil je op een flammkuchen liever niet, dus gebruikte ik tomatenketchup. Dit is lekker fris en in combinatie met de Old Amsterdam geitenkaas, de gesnipperde ui, de zongedroogde tomaten en de gegrilde kipstukjes van Stegemans een super lekkere pizza variant!

Ga je zelf aan de slag met deze flammkuchen? Houd dan de volgende punten in je achterhoofd. Zo creer je namelijk echt een onwijs lekkere flammkuchen!

  • Zorg dat de pizzasteen voorverwarmd op de barbecue. Zo komt de flammkuchen sneller op temperatuur en voorkom je hard uitgedroogde randen van de flammkuchen.
  • Laat het bakpapier onder de flammkuchen zitten. Verwijder dit niet. Ik heb dit de eerste keer wel gedaan, waardoor de flammkuchen veel droger wordt. Met bakpapier krijg je een lekkerdere, krokante smaak.
  • Kijk regelmatig of de flammkuchen gereed is. Elke barbecue is anders, waardoor het lastig is om exacte kooktijd aan te geven. Til  regelmatig de deksel van de barbecue op om dit te controleren.

flammkuchen-barbecue-5 780

Wat heb je nodig? (voor 2 pizza’s)

Ingrediënten

1 Tante Fanny flammkuchen deeg (bij de supermarkt naast de verse pizza’s)
100 gram langzaam gegaarde kipstukjes van Stegemans
100-125 gram Old Amsterdam White geitenkaas
4 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes
1 ui
2 eetlepels tomatenketchup
5 gram verse basilicum

Benodigdheden

Pizzasteen
Barbecue (ik gebruikte de gasbarbecue, maar het kan ook op een kolenbarbecue of green egg)

Hoe maak je het?

  1. Steek de barbecue aan. Verwarm vervolgens de pizzasteen boven de warmtebron ongeveer 7-10 minuten. Probeer de barbecue op 200-225 graden te houden.
  2. Rol het flammkuchen deeg uit en snij het in tweeën. Verwijder het bakpapier niet. Bekleed elke helft met 1 eetlepel tomaten ketchup en smeer goed uit. Laat de randen leeg.
  3. Snij de grote kipfiletstukjes in kleinere, even grootte stukjes. Snij de ui in dunne halve ringen en snij de Old White in kleine plakjes. Verdeel de ui en kaas over beide flammkuchen. Laat de zongedroogde tomatenreepjes uitlekken en verspreid deze ook over beide flammkuchen.
    flammkuchen-barbecue-1 780
  4. Zet de flammkuchen nu voor ongeveer 10 minuten op de barbecue (met bakpapier!). Als de flammkuchen bijna gereed is, voeg je de stukjes kipfilet toe. Laat dit maximaal 2 minuten mee garen op de barbecue.
  5. Knip de verse basilicum boven de flammkuchen in kleine stukken. Dit geeft een lekkere frisse smaak af. Serveer de flammkuchen direct!

Zie je hoe makkelijk het is om dit zelf te maken?! Met mijn tips en dit gerecht zet je in een handomdraai de lekkere flammkuchen van de barbecue op tafel. Geniet ervan! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...