Food festivals - Winteredities 2016 - De Genietende Foodie

Food festivals worden tegenwoordig ook gewoon binnen georganiseerd. Ideaal, want zo hoeven jij en ik niet te wachten tot de zomer! Dit zijn de leukste voor het begin van 2016…

food-festivals-begin-2016 780

Ik vind dat toch zo ontzettend leuk, food festivals! ♥ Allemaal verschillende hapjes proeven van goede originele food trucks, geïnspireerd worden, lekkere rondwandelen en gezelligheid met vrienden. Het fijnste is natuurlijk als er een zonnetje is, maar de zomer in Nederland duurt helaas nog wel even. Ik spotte een aantal leuke (nieuwe) events die binnen worden georganiseerd en er hartstikke tof uitzien. Ik vind het ideaal, want dan kan ik nu al genieten van al dat lekkers en hoef ik niet te wachten tot de zomer.

Food Soul Festival ♥ 29, 30 en 31 januari 2016

fitcouple.nl-foodsoul-festival

Dit weekend kun je in de kromhouthal in Amsterdam genieten van het Food Soul Festival! Hier geniet je van lekker eten uit verschillende food trucks, onder het genot van soul vibes. Dit festival was eerder in de open lucht al een groot succes, dus het belooft veel goeds. En bewaar wel ruimte voor een dessert… Speciaal voor deze editie verzorgt restaurant Staets een pop-up dessert restaurant!

De toegang voor dit festival is gratis.

Reizende Sterren ♥ 29, 30 en 31 januari 2016

pickles-pier-1

Dat de vernieuwing de Pier in Scheveningen een stuk hipper en aantrekkelijker heeft gemaakt viel mij begin September op tijdens de opening. In de pier zijn verschillende leuke vaste food trucks aanwezig, maar dit weekend maken ze het helemaal compleet tijdens het Reizende Sterren Festival. Er komen 15 extra food trucks in de Pier te staan en er vinden verschillende acts, workshops, activiteiten en lezingen plaats waardoor het een urban festivalterrein wordt. De aftrap vind plaats met een grootse vrijdagmiddagborrel, Brandstof XL.

De toegang voor dit festival is gratis.

ProefParkHaarlem ♥ 12, 13 en 14 februari 2016

ProefPark-Haarlem-Winter-870x600

Tijdens het Valentijnsweekend keert ProefPark Haarlem voor de winter editie naar Hendrik Figeeweg 3F, de locatie van voormalig Bakker Van Vessem. De vergunning is eind Januari rondgekomen, dus nu kun je ook hier genieten van heerlijke hapjes uit de leuke verzameling van authentieke food trucks! In de zomer kenmerkte dit festival zich door de omgetoverde oldtimers, bakfietsen en watercampers. De line up wordt op dit moment nog gemaakt, dus ik ben nieuwsgierig naar welke leuke food trucks weer terugkomen!

De toegang voor dit festival is gratis.

De Culinaire Verleiding ♥ 26, 27 en 28 februari 2016

De-culinaire-verleiding-festival-indoor

Als je in het Noorden van het land woont zal je misschien wel bekend zijn met dit food festival. De Culinaire Verleiding werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en was een groot succes! De winter-editie vindt plaats in het Martiniplaza in Groningen. Op dit festival vind je een streekmarkt, workshops, proeverijen, een food court en een vintage markt. Daarnaast is er ook muziek en theater aanwezig om het helemaal af te maken.

De toegang voor dit festival is gratis.

Eeterij op wielen ♥ 17, 18, 19 en 20 maart 2016

Eeterij-op-wielen

Eeterij op wielen verhuisd voor de editie in Maart naar binnen, om precies te zijn naar de Ahoy in Rotterdam. Grootst zal het zeker worden, met een verzameling van 70(!) food trucks. Dit zorgt ervoor dat het aanbod heel groot en gevarieerd zal zijn, en dat je dus ook leuke food trucks van over de landsgrenzen kunt ontdekken!

Bron foto – Over de toegang voor dit festival is op dit moment nog niets bekend.

Wat een leuke indoor food festivals nietwaar?! Ik heb de ambitie om naar alle events op dit lijstje te gaan ♥! Welke lijkt jouw het leukste? Dan zie ik je daar! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...