Foodfestival Smaak aan Zee - De Genietende Foodie

Met uitzicht over het water genieten van allemaal lekkere hapjes. Dit weekend vindt voor het eerst foodfestival ‘Smaak aan Zee’ plaats. Mijn mening?

smaak_aan_zee6

Ken je de gezegde ‘Een foto zegt meer dan 1.000 woorden?’. Zo kan ik ook het beste de glimlach van de gezellige eigenaren van de foodtrucks omschrijven, met een foto. Mijn manier om jou te laten zien dat ik dit foodfestival een aanrader vind!

smaak_aan_zee1

Onder andere deze smakelijke sticky BBQ spareribs eet je dit weekend – vrijdag 17 t/m 19 juni – bij ‘Smaak aan Zee’. Voor het eerst vindt er aan de Brouwersdam in Ouddorp dit nieuw foodfestival plaats, georganiseerd door Inspiratiecentrum Grevelingen. Het festival is pal aan het strand, ideale locatie om te genieten van alle heerlijke lekkernijen.

Tijdens dit feestelijke evenement kun je genieten van de lekkere gerechten van de ±30 verschillende foodtrucks. Het aanbod is onwijs divers; hamburgers, hotdogs, pizza, flammkuchen, taco’s, ijs, chocoladebars, sushi, patat, pulled pork, tapas en nog veel meer.

smaak_aan_zee3

smaak_aan_zee11

Tijdens het event kun je nog meer doen dan enkel (genieten van het) eten. Zo is er voor de kids een draaimolen & een activiteitenprogramma. Zelf kun je ondertussen een dansje doen op de muziek van een van de bandjes. Sta je liever stil? Dan kun je met je handen aan de slag tijdens een van de workshops, zoals een sushi of fotografie workshop. Vergeet ook niet om even de uitzichttoren te beklimmen, voor een prachtig uitzicht over het strand of een mooie zonsondergang!

smaak_aan_zee8

smaak_aan_zee9

Tijdens het food festival ontdekte ik zelf ook nieuwe trucks, zoals De Burgerlijke Stand. Hier worden burgers gebakken boven een kampvuur. Wil je liever iets exotischer? Kijk dan ook even bij de Oesterbar, waar je gegratineerde oesters van de barbecue kunt eten. Gaat je buik al rammelen?

smaak_aan_zee12

smaak_aan_zee2

smaak_aan_zee7

smaak_aan_zee10

Mijn tip is om dit weekend lekker te gaan genieten bij ‘Smaak aan Zee’. Oh, en vergeet zeker bij vertrek niet langs de Cake dealer te lopen. Ik durf te weten dat je deze bars net als ik niet kunt laten liggen. Veel plezier dit weekend & geniet ervan!

Mocht je Ouddorp iets te ver weg vinden, kijk dan even in het complete foodfestival overzicht. Misschien is er een ander leuk festival bij jou in de buurt?!

2 Comments

  • Foodtruck liefhebber 23 augustus 2016 15:55

    Ik hoop dat dit een jaarlijks evenement wordt, het ziet er namelijk echt geweldig uit :) Ik vind het jammer dat je in Nederland niet van die straten hebt met foodtrucks! Vaak heb je daar het lekkerste eten :)

    • Kim 23 augustus 2016 17:39

      Ja hopelijk wel! Ik begreep van de organisatie dat het een groot succes wordt, dus wie weet :-) Dan vind je hem volgend jaar terug in het food festival overzicht. Ja, dat zou ik soms ook wel willen. Je hebt wel de foodhallen, de markthal & de pier bij scheveningen maar niet zoals je bijvoorbeeld in India ziet. Dat zou inderdaad leuk zijn!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...