Frisse salade met sinaasappeldressing voor bij de barbecue - De Genietende Foodie

Het zomerweer is eindelijk aangebroken! De barbecue gaat aan en daarbij hoort een lekkere salade. Verras je gasten met deze frisse salade met sinaasappeldressing!

salade-barbecue-1 780

Salades. Zeker in de zomerperiode een van mijn favorieten. Zo komen er geregeld recepten op mijn blog voor salades als bijgerecht maar ook voor een gevarieerde lunch. Dit keer maak ik je blij met een speciale frisse smaakvolle salade voor bij de barbecue. Perfect voor in de maand Juni, de maand van de barbecue!

De basis van een salade is altijd – hoe kan het ook anders – sla. De ene keer een krop ijsbergsla, de andere keer rucola. Maar wist jij dat je ook gewoon in de supermarkt een krop sla mét kluit kan kopen? En wist je ook dat deze krop sla een stuk langers vers blijft, meer slabladeren bevat en dat je deze gemakkelijk kunt doseren?

Tot voor kort wist ik het bestaand hier niet van af, tot ik half April op uitnodiging van LoveMySalad een bezoek bracht aan de slakwekerij van de Salanova sla.

salade-barbecue-4 780

De manier waarop deze Salanova sla verbouwd wordt vond ik ontzettend mooi om te zien. In lange, uitgestrekte bakken groeien de slaplanten in de kluit uit van zaadje tot grote knapperige krop sla. Via de onderkant wordt er gezorgd dat de kluit voldoende water krijgt. Hierdoor blijven de slabladeren vrij van water en worden ze lekker knapperig.

Het meeste verrast was ik door de versheid van het product. Neem bijvoorbeeld het transport proces. Binnen 24 uur na plukken en verpakken worden de kroppen sla naar de supermarkt gebracht, waardoor je het hartstikke vers in de winkel koopt. Ook kun je, als je de salade aan de kluit bewaard in je groentela, de krop sla voor 10 dagen bewaren! Dit lukt mij niet met een zakje sla of krop ijsbergsla. Die staan meestal na een paar dagen zonder vacuüm, zijn slap geworden of zijn hartstikke vochtig!

salade-barbecue-5 780

Om te kunnen ervaren of het product écht zo lekker vers, knapperig en smaakvol is kreeg ik afgelopen week een foodbox opgestuurd. Hierin zaten naast de Salanova sla ook nog andere heerlijke producten. Zo gebruikte ik de ‘Sweet Palermo’ puntpaprika in dunne ringen door deze salade. Ik vond hem een stukje zoeter dat de ‘normale’ puntparika en daarnaast lekker knapperig.

Verkooppunten: Je koopt de puntparika bij de meeste grote Albert Heijn, net als de Salanova salade. Verder is de Salanova salade ook verkrijgbaar bij de Aldi, Deka, Hanos en Makro.

Print het recept!
Frisse salade met sinaasappeldressing voor bij de barbecue
Porties
personen
Ingrediënten
 • 150 gram gerookte kipfilet
 • 1 gele Sweet Palermo puntpaprika
 • 1/2 krop Salanova sla
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 handsinaasappel
 • 3 gram verse munt
 • 1 1/2 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl witte balsamico azijn
Porties
personen
Ingrediënten
 • 150 gram gerookte kipfilet
 • 1 gele Sweet Palermo puntpaprika
 • 1/2 krop Salanova sla
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 handsinaasappel
 • 3 gram verse munt
 • 1 1/2 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl witte balsamico azijn
Instructies
 1. Verwijder de blaadjes van de krop Salanova sla. Snij de halve rode ui in dunne ringen en de gerookte kipfilet in kleine blokjes. Van de gele puntpaprika kun je de zaadlijsten verwijderen door de kop eraf te snijden en de paprika in je hand te rollen. De zaadjes zullen er direct uitvallen, zodat je de puntpaprika in dunne ringen kunt snijden.
 2. Rasp de ½ handsinaasappel in een bakje en pers het sap uit boven het bakje. Voeg de olijfolie en witte balsamico azijn toe. Meng dit goed door elkaar.
 3. Snij de verse munt fijn en meng dit in een grote serveerschaal met de kipfilet blokjes, de puntpaprika, de slabladeren en de rode ui. Serveer de dressing op het moment van opdienen.
Notities

Tip: De salade kun je afgedekt in de koelkast bewaren, zónder toevoeging van de dressing. Giet de dressing er bij opdienen overheen of serveer ernaast.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

salade-barbecue-2 780

De kwalitatief goede ingrediënten en de sinaasappeldressing maken dit een lekkere, smaakvolle salade voor bij de BBQ!  Lekker fris, waardoor het perfect is voor  bij een mooi stuk vlees of vis van de barbecue.

Dit artikel is in samenwerking met LoveMySalad – Lees hier mijn disclaimer.

2 Comments

 • Petra 15 juni 2016 22:36

  Super, ziet er lekker uit!

  • Kim 17 juni 2016 13:43

   Dankjewel! Nu alleen het zonnetje nog ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...