Lunch: Lekker recept voor gezonde lunch op het werk - DGF

Recept // Mee naar het werk; je lunch in een wekpot

Variëren met je lunch? Met dit recept neem je een onwijs lekkere & gezonde salade heel eenvoudig mee naar je werk / studie.

lunch-recept-meenemen-2-tekst 780

Tijdens mijn vorige baan kwam ik geregeld aan met bakjes salade tijdens de lunch. Vol nieuwsgierigheid vroeg iedereen zich elke dag weer af wat ik vandaag in het bakje had zitten. De ene keer was dit een salade met gerookte kip en mango & de volgende keer een wrap met parmaham. Maar soms maakte ik ook ter plekke een lunch klaar, met ingrediënten uit mijn koelkast en couscous.

Een lekkere recept met couscous dat geschikt is voor de lunch stond echter nog niet op mijn blog. Daar moest verandering in komen! ♥ Vandaag dus speciaal een vegetarisch lunch recept, dat je klaarmaakt in een wekpot en eenvoudig meeneemt naar je werk / studie. Je kunt dit prima de avond ervoor klaarmaken, zelfs met een restje couscous. Zorg dat de couscous goed is afgekoeld voordat je de deksel op de wekpot draait en de wekpot in de koelkast zet.

lunch-recept-meenemen-1-tekst 780

Mee naar het werk; je lunch in een wekpot

Recept hoeveelheid: 1 lunchpot
Variëren met je lunch? Met dit recept neem je een onwijs lekkere & gezonde salade heel eenvoudig mee naar je werk / studie.
Print het recept

Ingrediënten

 • 50 gram couscous
 • 15 gram veldsla
 • ½ groenten bouillon blokje
 • 8 cm komkommer
 • 40 gram geraspte wortel
 • ½ gele paprika
 • 50 gram feta kaas
 • 3 tl Provençaalse kruiden
 • Aluminium folie

Bereiding

 1. Kook water in een waterkoker. Meng 50 ml kokende water met het bouillon blokje en de Provençaalse kruiden. Meng dit in een schaal met de couscous en dek af met aluminium folie. Laat het even staan.
 2. Ondertussen snij je de ingrediënten; de komkommer per plakje in 4 stukken, de paprika in kleine blokjes, de feta in kleine blokjes en de veldsla hak je in kleine stukken.
 3. Vervolgens is het een kwestie van stapelen. Onderop de veldsla en daarop de geraspte wortel. Druk dit goed aan en schep de couscous hierop. Leg vervolgens de komkommer en de gele paprika erop. Maak de salade af met de feta blokjes.

Notities

Tip: Wil je graag vlees toevoegen? Kies dan voor gerookte kipfilet!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze lunch is ideaal om mee te nemen naar school / werk. Ideaal om een keer af te wisselen qua lunch en lekker gezond te eten. Varieer jij vaak met je lunch? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

lunch-recept-meenemen-3 780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...