Hotspot: Alan & Pim's - Rotterdam - De Genietende Foodie

Alan & Pim’s, een gezellig en knus kiprestaurant in hartje centrum van Rotterdam. Welke variant kip je ook kiest, je krijgt sowieso een zachte, malse kip in een krokant jasje!

alan-pims-2-780

Elke avond zit het gezellig vol bij dit leuke, laagdrempelige restaurant in hartje centrum. De mals bereide kip van het spit smaakt lekker en ook de bijgerechten zijn erg smaakvol. Het leuke aan het concept van dit kiprestaurant, het is lekker laagdrempelig. Zo kies je zelf wat je bij je kip besteld, krijg je een kwalitatief goed gerecht voorgeschoteld én betaal je er niet te veel. De hotspot aanrader deze week is Alan & Pim’s in Rotterdam!

Stoere, huiselijke inrichting

alan-en-pims-5 780

De warme, donkere ambiance maakt Alan & Pim’s direct gezellig als je binnen komt. De muren zijn gevuld met mooie zwart/wit schilderijen, van bekende iconen – zoals Marilyn Monroe – en de stad Rotterdam. Het restaurant voelt stoer en huiselijk aan, vooral door het gebruik van het vele hout. De lange houten bar met koper elementen is een ware blikvanger!

Kip van het spit in diverse smaken

alan-pims-4-780

En dan het menu… De presentatie van het menu in de vorm van een krant is een leuke twist. Hierin lees je direct een paar mooie recensies (o.a. de Buik van & Esquire) en leer je waar de producten vandaan komen.

Bij de herkomst van de producten valt op dat er bij Alan & Pim’s wordt gekozen voor eerlijke producten. Zo is de kip een scharrelkip, die uit het Groene Hart (Gouda) komt. Daarnaast werken ze ook samen met lokale ondernemers; het brood is bijvoorbeeld van Jordy’s Bakery. Ik heb mij ook laten vertellen dat ze veel gebruik maken van seizoensproducten. Zo wordt er bijvoorbeeld in de coleslaw gevarieerd met een rode biet of een appel.

Het concept bij Alan & Pim’s is simpel en laagdrempelig. Je kiest een halve of hele kip in je favoriete smaak (Naturel, Provençaals, Thais of Bitter Sweet BBQ). Daarbij kies je, naar eigen voorkeur, een aantal lekkere bijgerechten. Van knapperige friet tot maïskolf en van huisgemaakte appelmoes tot een caesar salade. Stuk voor stuk lekkere bijgerechten!

Zachte, malse kip in een krokant jasje

alan-pims-3-780

Welke smaak je ook kiest, je krijgt sowieso een zachte, malse kip in een krokant jasje! De smaakvariaties van de gebraden kip zijn elk uniek; zo is de Thaise variant lekker pittig en is de Provençaalse variant rijk aan diverse kruidige smaken (o.a. tijm, rozemarijn). Na een paar keer bij Alan & Pim’s gegeten te hebben, moet ik bekennen dat de Bitter Sweet BBQ mijn favoriet is. De saus is zoet, maar heeft wel een klein beetje pit erin. De chips erbij geeft een extra bite en de verse kruiden zorgen voor wat frisheid.

Ook de bijgerechten vielen goed in de smaak. De maïskolf is zacht en zoet, nagenoeg met een gekarameliseerd jasje. De huisgemaakte frietjes zijn lekker knapperig en je proeft nog goed de aardappel. De coleslaw met rode biet viel iets minder in de smaak, deze had naar mijn smaak iets te veel saus. Daarentegen is de huisgemaakte appelmoes echt goddelijk!

alan-en-pims-8 780

Alan & Pim’s is niet alleen geschikt om ‘s avonds een hapje te eten, maar je kunt er ook genieten van verschillende lunchgerechten. De lunchkaart is uitgebreid; Kippeling, een kippensoep, diverse salades of sandwiches zoals deze met pulled chicken. Ik bedoel, dit ziet er toch zeer goed uit nietwaar?!

alan-en-pims-9 780

alan-en-pims-7 780

Dus, ben je op zoek naar een leuk restaurant waar je even snel én goed iets kunt eten? Gooi je verwachtingen over boord en laat je verrassen bij Alan & Pim’s! Wanneer staat jouw bezoek gepland?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...