Hotspot // Ontspannen borrelen bij Bomm in Rotterdam - De Genietende Foodie

Aan de Oudedijk in Rotterdam Kralingen zit Bomm. Bij deze urban chic hotspot kun je gezellig lunchen, heerlijk borrelen of geniet van een lekker diner!

Hoe begin je het weekend beter dan met een uitgebreide borrel op vrijdag? In de zoektocht naar een leuke, nieuw plek in Rotterdam stuitte ik op Bomm, wat staat voor Best Of MoMents. Na een kijkje op de kaart snap ik dat ik hier gewoon even samen met mijn vriend het weekend moet gaan inluiden. Een goed glas wijn, borrelhapjes erbij en genieten maar!

Rotterdamse invloeden

‘Heb je het plafond al gezien’, vraagt Steven Cheng enthousiast. Vol verbazing staar ik naar het zwarte staal boven mijn hoofd. Ik richt mijn blik weer terug op Steven en hij vertelt vol trots dat de kunstenaar Ka-Lai Chan met kopere buizen het metroplan van Rotterdam heeft nagebootst. Het geraamte heeft ook een functioneel nut, het verspreid het lichtplan door het hele pand. ‘Kijk, daar is beurs, daar komen de lijnen bij elkaar. En ga je die kant op, dan ga je richting Alexandrium. Wij zitten nu ongeveer hier.’ vertelt hij met een grote glimlach.

Deze Rotterdamse invloed is iets unieks om zo terug te zien in het interieur van deze bar & bistro. Met de bijzondere schilderijen, de prominente bar en de zachte kleuren heeft Bomm een urban chic uitstraling. Dit maakt het een heel geschikte hotspot. Een fijne locatie om overdag te lunchen met een vriend(in), lekker gezellig te borrelen na een lange werkdag of ’s avonds een hapje te eten.

Borrelen met bites

Hetgeen dat mij direct aansprak op de menukaart was de ‘Sharing & Tasting’ platter. Een perfecte manier om meerdere gerechten van de kaart te proeven, de kwaliteit van het restaurant te testen en ondertussen lekker ontspannen te genieten. Deze vlees platter zat vol met lekkere hapjes; serranoham, een stukje steak, kaasgehaktballetjes, een stukje Martins meatloaf, dadels met spek en nog veel meer lekkers. Met goede smaken en bijzondere combinatie een heerlijke borrelplank!

De kaart van Bomm biedt naast borrelen nog veel meer gerechten voor andere gelegenheden. Zo staat de lunchkaart staat vol met huisgemaakte broodjes of salades. Voor het diner kun je kiezen uit een aantal smaakvolle gerechten of je laten verrassen door de chef. Ook voor een High Wine of High Tea is Bomm een geschikte plek. Met het voorproefje van de platter kan ik mij voorstellen dat zo’n High Wine ook erg goed in de smaak valt bij je vriendengroep!

Bij Bomm heb ik heerlijk genoten van de platter vol met lekkere kleine gerechten. Een perfecte locatie om zo je weekend te beginnen en even lekker te ontspannen na een drukke werkweek. Deze bistro is hotspot-waardig en zeker een aanrader! 

Bomm, Oudedijk 217B, Rotterdam

Add Comment

Laat hier je reactie achter...