Hotspot: De Limonadefabriek - Streefkerk - De Genietende Foodie

Met een prachtig uitzicht over de Alblasserwaard geniet je bij de Limonadefabriek in Streefkerk van mooie, smaakvolle gerechten.

limonadefabriek-streefkerk-3

Weet je waar je nu eens heen moet Kim, de Limonadefabriek! Wat heb ik daar laatst toch heerlijk genoten’, vertelde een vriendin mij een paar maanden geleden heel enthousiast. Een mooi, fris restaurant waar vooral vis de hoofdrol speelt. Daarom at ik gisteravond, tijdens de Restaurantweek, samen met mijn vriend in Streefkerk.

Waanzinnig uitzicht

limonadefabriek-streefkerk-8

Bron

Op een klein half uurtje rijden van Rotterdam vind je Streefkerk, waar restaurant de Limonadefabriek is gevestigd. Nadat je je auto aan een klein dijkje geparkeerd hebt, loop je langs het water richting het restaurant. Het fraaie design van het gebouw komt met haar grote ramen imposant op je af.

Bij binnenkomst merk je direct dat het design ook is doorgetrokken in het interieur. Strakke witte design stoelen, grote massieve tafels en veel gebruik van glas. De raampartijen gaan van grond tot plafond, waardoor er niet alleen veel licht naar binnen komt. Je kunt zo ultiem genieten van het uitzicht over de haven en de Alblasserwaard, en ziet de zon achter de dijk ondergaan.

Fraai verrassingsmenu

Speciaal voor de Restaurantweek – die plaats vindt van 30 maart t/m 10 april 2016 – serveerde de Limonadefabriek een driegangen verrassingsmenu. Wij besloten om dit uit te breiden met een vierde gang, om zo net iets langer te tafelen en meer uit de keuken te kunnen proeven.

Na een kleine bite van krokante mais en een wokkel met frisse yoghurt dip kregen we een amuse voorgeschoteld. Deze amuse was een wortel-kerrie soepje met een polenta koekje met daslook. Dit viel al erg goed in de smaak. De soep had een scherpe, pittige toevoeging, de kerrie kwam mooi naar voren en het geheel was mooi vol van smaak. Dit beloofde al veel goeds!

limonadefabriek-streefkerk-1

Het voorgerecht werd gepresenteerd in twee componenten, een bord met de zachtere smaken en een glaasje met knapperige producten. Op het bord lag o.a. een mouse van aubergine, een wafel van aardappel, granaatappel dressing, feta van een boer uit de buurt en gezuurde paprika.

Deze smaken waren elk apart lekker en smaakvol. Gezamenlijk was het mooi in balans en paste het goed bij elkaar. Door bij een hap soms de knapperige elementen uit het glaasje bij te combineren, zoals krokante spekjes of de zachte crème van gegrilde aubergine, ontstond er een mooi smaakcontrast in je mond. Een erg lekker voorgerecht!

limonadefabriek-streefkerk-2

Het tussengerecht was een plaatje, alleen al doordat het blauwe water weerspiegeld in het bord! Een stukje verse zalm met spinazie, een dressing van karnemelk en spinazie, een mouse van doperwten (mist op mijn bord bewust, geen fan) en een lekkere couscous kruimel eroverheen. De zalm was onwijs zacht en vers, erg lekker. De couscous kruimel was door de spinazie couscous en haar knapperige bite een lekkere combinatie bij deze zalm!

limonadefabriek-streefkerk-4

limonadefabriek-streefkerk-5

Na iets langer te hebben gewacht kregen we ons hoofdgerecht geserveerd, een stukje zeebaars met gegrilde groenten. Daarbij werd een zelfgemaakte wrap met garnalen gereserveerd. Zelf vond ik het gerecht iets tegenvallen, het was flauwer van smaak en het viel weg vergeleken met de eerdere gerechten. Wellicht komt het doordat ik de karnemelk saus niet bij mijn vis had (vanwege een lactose allergie). Het gerecht was verder prima van smaak, de vis was mooi gebakken en de groenten lekker knapperig.

limonadefabriek-streefkerk-3

Tot slot het dessert, waarbij ik afweek van het menu. Vanwege een lactose allergie kreeg ik een mooi nagerecht van pure chocolade mouse, passievrucht sorbet, walnoten, gedroogde mandarijn en diverse vruchtenparfaits van mango & mandarijn. Onwijs lekker!

Mijn vriend genoot ondertussen van een ander nagerecht, met o.a. een witte chocolade mouse, schuim met rozensmaak en huisgemaakt yoghurtijs. Ziet het erg niet prachtig uit?

limonadefabriek-streefkerk-6

Het viergangen diner bij de Limonadefabriek viel goed in de smaak. De gerechten waren stuk voor stuk bijzonder en de smaken waren mooi in balans. En het uitzicht dat je hebt tijdens het eten zorgt ervoor dat je je even op vakantie waant!

De Limonadefabriek
Nieuwe Haven 1
Streefkerk

Add Comment

Laat hier je reactie achter...