Hotspot: Proeflokaal Bregje - Rotterdam - De Genietende Foodie

Een 3-gangen keuzemenu voor nog geen 15 euro? Lees nu alles over Rotterdams nieuwste hotspot, haar inrichting & de kwaliteit van het eten …

proeflokaal-bregje-rotterdam-1 780

Uit eten voor een vaste lage prijs? Begin Juli opende Proeflokaal Bregje haar deuren in de Entrepothaven in Rotterdam. Met al 9 vestigingen belooft deze nieuwe hotspot veel goeds. Hoe fijn is het om lekker te eten én aan het einde van de avond een laag geprijsde rekening te betalen?! Kan dat wel, met een 3-gangen menu lekker eten voor nog geen 15 euro?! Ik nam de proef op de som …

Met uitzicht op de haven

Laat je niet afschrikken door de locatie. Proeflokaal Bregje ligt dan wel niet midden in het centrum, de locatie in het Entrepot gedeelte op de kop van Zuid is uniek. Als je komt aanlopen zie je namelijk de haven vol met verschillende boten. Dit gaf mij direct een vakantiegevoel, alsof je op je vakantiebestemming over een boulevard richting een terrasje loopt ♥. Ook een fijne bijkomstigheid is dat je door de grote raampartij een prachtig uitzicht op de haven hebt!

Het helder blauw-groene mozaïek aan de bar valt direct op als je binnen loopt. Met de industriële lampen erboven een mooie blikvanger. Ook door de rest van de inrichting was ik positief verrast; oude schoolstoelen, houten tafels, toffe posters. Het is een hippe, urban achtige inrichting wat goed bij haar omgeving past.

Keuzestress

proeflokaal-bregje-rotterdam-2 780

Met een ruime kaart en volop keuze tussen vis, vlees & vegetarisch biedt Proeflokaal Bregje voor ieder wat wils. Zo staan er aan de ene kant simpelere dingen op de kaart, zoals een burger en spareribs, maar kun je ook kiezen voor zalm, ossenhaas of halve kip.

Bij het voorgerecht viel direct op dat er veel vers en huisgemaakt wordt. Zo had mijn tafelgenote de gerookte zalmcarpaccio. Deze krokante wrap was knapperig en je zag dat deze vers gemaakt was. Ook de smaken in mijn vegetarische proeverij waren goed. De gazpaccio was fris, licht zoet en had een kleine pit & de bospaddestoelen kroket was romig, vers en smaakvol.

proeflokaal-bregje-rotterdam-3 780

Qua gerechten zie je dat het kleine, normale porties zijn. Eigenlijk zijn het prima hoeveelheden, waardoor je aan het einde van de avond niet met een hele volle buik naar huis gaat. Bij het hoofdgerecht viel de halve kip goed in de smaak en ook de ossenhaas spies was prima. Hij had iets korter gebakken mogen worden, maar de smaken waren goed. Enige minpunten vond ik dat er geen groenten bij zaten, los van de kleine salade. De Franse frietjes waren daarentegen top! Gezien de prijsstelling ben ik van mening dat het goede, smaakvolle gerechten zijn én dat je verrast wordt door de smaken.

Het kan dus heel goed, een 3-gangenkeuze menu onder de 15 euro wat nog eens goed van smaak is. Proeflokaal Bregje biedt lekkere, huisgemaakte gerechten, een gezellig sfeer en een mooie prijs kwaliteit verhouden. Ik kom hier zeker terug! 

Adres van Proeflokaal Bregje: Vijf Werelddelen 77-81, Rotterdam

Add Comment

Laat hier je reactie achter...