Hotspot: TWINS - Ouddorp - De Genietende Foodie

Aan de Punt in Ouddorp geniet je bij restaurant TWINS niet alleen van lekker en goed eten, maar ook van een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer.

twins-ouddorp-1 780

D’n Dolle Beer was de afgelopen 18 jaar een populair, gezellige restaurant in Ouddorp. Per begin 2016 is het restaurant overgenomen door mijn tante’s, Safira & Esmiralda Alstede. Na een flinke opknapbeurt opende “TWINS” 19 februari jl. haar deuren. Ik ben onwijs trots op wat mijn tante’s hier neer hebben gezet♥! Ik ging er vorige week gezellig met mijn vriend eten, en deel mijn eerlijke mening graag met jullie.

Gezellige, warme urban uitstraling

twins-ouddorp-3 780

Bij binnenkomst vallen de grote ramen direct op, die je onwijs mooi uitzicht geven op het Grevelingenmeer. Met een goede wind, zie je de surfers hier voorbij vliegen over het water. Als je verder het restaurant binnen loopt zie je een mooie mix aan materialen; houten tafels met metalen poten, een mix van verschillende oude stoelen, een toffe urban bar met retro tegels, een grote bruine leren bank, de steigerbuizen aan de muur… Alles past onwijs goed bij elkaar en geeft Restaurant TWINS in Ouddorp een toffe, warme & gezellige urban uitstraling.

Verrassende twist

twins-ouddorp-5 780

De kaart van TWINS staat vol met allemaal lekkere gerechten. Het was dan ook een behoorlijke opgave om een keuze te maken, zeker aangezien kiezen niet mijn sterkste kant is. Uiteindelijk koos is de huisgemaakte soep van de dag – de bouillabaisse – als voorgerecht en nam mijn vriend de carpaccio als voorgerecht.

Onze eerste reactie was ‘WAUW’! De opmaak van die carpaccio is echt totaal niet wat je verwacht. Er werd een frisse pesto bij geserveerd, met een zachte oude kaas mousse. De carpaccio is opgerold neergezet en een groene variant met veel frisse taugé en sla. We vonden hem allebei erg lekker, een ware smaakbeleving!

twins-ouddorp-4 780

Mijn voorgerecht, de bouillabaisse, was fris en licht van smaak. Geen romige soep, zoals ik in eerste instantie verwachtte. Er zat veel smaak aan, het had een lekkere krachtige bouillon als basis met een pepertje voor klein beetje pit. De vis was divers en lekker vers. Alle smaken paste goed bij elkaar en maakte de soep onwijs lekker. Na zo’n goede aftrap vol verrassingen werden we alleen maar nieuwsgieriger voor het hoofdgerecht.

Het wachten waard

twins-ouddorp-6 780

Het hoofdgerecht liet jammergenoeg iets langer op zich wachten, maar gelukkig hadden we genoeg gespreksonderwerpen ;-). Onder het genot van een glaasje rode wijn wachtte we rustig op onze tweede gang. En het was het wachten waard, het viel namelijk goed in de smaak!

Ik koos voor de biefstukpuntjes, die licht pittig van smaak en mooi rosé gebakken waren. Bij het hoofdgerecht kregen we zowel frietjes als aardappels geserveerd, beide lekker van smaak. Ook zat er een frisse coleslaw met kerrie dressing bij, die zorgde voor een frisse afwisseling. De gewokte groenten bij de gerechten zelf viel bij ons iets minder in de smaak, deze vonden wij flauw van smaak. Mijn vriend genoot tijdens het hoofdgerecht van slibtongen, die boterzacht, vers en fris smaakte. Al met al twee hoofdgerechten die ons goed & lekkere smaakte!

Uitwaaien op het strand

TWINS is op dit moment in het weekend ook geopend voor lunch & borrel, wat betekent dat je even kunt uitwaaien op het strand aan de Noordzee of langs de Grevelingenmeer en vervolgens binnen kunt nagenieten van de frisse wind. Er is ook een groot, zonnig terras ter beschikking, dat als de temperatuur weer gaat schijnen geopend zal worden.

Wil je een avond genieten, goed eten en verrast worden? Breng dan zeker een bezoekje bij restaurant TWINS. Met de gezellige, warme urban uitstraling en het waanzinnige uitzicht is het een ideale plek om lekker te genieten. 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...