Hotspot // Stadscafé WEENA Rotterdam - De Genietende Foodie

Het voelt alsof je een jungle binnen stapt… Het nieuwe stadscafé WEENA is een echte hotspot en zeker een bezoekje waard!

Processed with VSCO with a5 preset

Soms word mij weleens gevraagd wanneer een restaurant nou een echte ‘hotspot’ is. Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel. Als je binnenkomt moet dit direct duidelijk zijn, al is het alleen maar door een prachtig interieur. Daarnaast vind ik dat het belangrijk is dat je er lekker kunt eten, het een plek is waar je goed kunt genieten & een locatie is waar je op een bepaalde manier verrast wordt. En die verrassing, die krijg je zeker bij deze nieuwe hotspot!

It’s a jungle!

Het nieuw geopende restaurant WEENA aan de Weena in Rotterdam heeft het hotspot-concept goed begrepen. Als je de glazen deur binnenstapt, word je direct verrast. Het interieur is een plaatje en ik had het gevoel alsof ik zo de jungle binnen wandel.

Processed with VSCO with a5 preset

De kleine zwart-wit tegels rondom de bar, de mooie lange houten tafel en het zwarte ijzeren plafond werk… Prachtig! En eigenlijk was ik alleen al fan van de hoeveelheid licht die hier naar binnen komt via de hoge raampartijen.

Van ontbijt tot diner

Het leuke aan stadscafé WEENA is dat je hier op elke moment van de dag terecht kunt. Heb je trek in eggs benedict? Ga dan lekker voor 12 uur hier ontbijten. Met hoofdgerechten onder de 20 euro is het ook een ideale plek om ’s avonds even gezellig te eten. Oh, en er staan trouwens ook goede barbites op de kaart om mee te borrelen!

stadscafe-weena-rotterdam-2

Zelf schoof ik aan tijdens lunchtijd en genoot ik van een heerlijk broodje steak tartaar met kappertjesmayonaise. Ondanks de drukte en rumoer rond dit tijdstip, vond ik de sfeer bij WEENA heel fijn. Dit was mede door de grote hoeveelheid planten en de groene kleur die doorgetrokken is in het pand.

Ook voor de koffiedate

Heb je wel eens een koffiedate in de stad voor je werk? Ga dan zeker even naar WEENA. Ik vind het ook een geschikte plek om even een kopje koffie te drinken met een collega en/of klant. Vervolgens kun je zelf je laptop nog even open klappen, omdat je hier ook ideaal kunt werken. Met de WIFI en diverse gebakjes die later deze maand komen, krijg je meer dan genoeg inspiratie om hier de hele middag te werken!

Ik vind WEENA dé plek waar je komende maand zeker even moet gaan eten, al is het maar voor de steak tartaar! Want of je nu aan een klein, rond marmeren tafel zit of een mooi houten hoge tafel, genieten gaat hier wel goedkomen!

Stadscafé WEENA, Weena 202, Rotterdam
Volg de Facebookpagina voor updates.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...