Italiaanse risotto met paddenstoelen - De Genietende Foodie

Heerlijk, die simpele Italiaanse keuken. Deze risotto met gemengde paddenstoelen is echt mijn all-time-favourite risotto. Puur, eenvoudig & waanzinnig lekker!

paddenstoelen-risotto-3-780

Mijn favorieten keuken is en blijft de Italiaanse keuken. Veel recepten die ik creëer herinneren mij aan de fijne vakantie’s in Toscane, Rome & Noord-Italië. Daarnaast houd ik van de Italiaanse eenvoud, waarbij ze met slechts een paar kwalitatief goede ingrediënten een heerlijk gerecht bereiden. Ik geloof ook echt in deze manier van koken. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je maar goede ingrediënten gebruikt. Dan kan iedereen iets lekkers op tafel zetten!

Risotto is zo’n gerecht dat perfect de Italiaanse keuken weergeeft en waarvan je al eerdere recepten op mijn blog zag verschijnen. De pittige kreeftenrisotto wordt bijvoorbeeld nog steeds veel gemaakt, net als deze risotto met pastinaak & pancetta. Toch is deze paddenstoelen risotto echt mijn favoriete risotto, een pure, eenvoudige risotto met paddenstoelen en verse kruiden. Makkelijk te maken en ontzettend lekker om mee te genieten!

paddenstoelen-risotto-2-780

Italiaanse risotto met paddenstoelen

Recept hoeveelheid: 2 personen
Heerlijk, die simpele Italiaanse keuken. Deze risotto met gemengde paddenstoelen is echt mijn all-time-favourite risotto. Puur, eenvoudig & waanzinnig lekker!
Print het recept

Ingrediënten

 • 175 gram risotto arborio
 • 1 blokje bospaddestoelen bouillon
 • 500 ml water
 • 2 sjalotten
 • 200 gram paddenstoelen mix
 • 5 gram verse tijm
 • 2 el dragon (gedroogd)
 • 1 handje parmezaanse kaas
 • 1 klontje boter

Bereiding

 1. Kook water in de waterkoker. Risp de tijm, snij de sjalotten fijn en hak de paddenstoelen grof. Meng de benodigde hoeveelheid gekookt water met het bouillon blokje.
 2. Fruit de sjalotten in een klontje boter in een hapjes pan (steelpan met deksel). Zodra de sjalotten glazig zijn, voeg je risotto toe. Voeg een klein deel van de bouillon toe, roer de risotto door, leg de pan op de deksel en houd in de gaten. Voeg de oregano en tijm toe en roer door.
 3. Voeg steeds langzaam de bouillon toe, maar doe tussendoor een deksel op de pan. Zo stoomt de risotto perfect zacht. Dit duurt ongeveer 15 minuten (met arborio risotto!).
 4. 5 minuten voor het einde van de kooktijd, bak je de paddenstoelen in een beetje olijfolie in een klein pannetje aan. Voeg de paddenstoelen toe aan de risotto en serveer de risotto direct met een beetje parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Notities

Tip: Toch trek in een stukje vlees erbij? Bak dan een biefstukje erbij, heerlijk!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze risotto met paddenstoelen is echt een favoriet! Juist door de verschillende soorten paddenstoelen en de verse kruiden zet je een heerlijk gerecht op tafel. Geniet ervan! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...