Recept // Lunch met 3x zalm - De Genietende Foodie

Recept // Lunch met 3x zalm

Lunchen met zalm kan op vele manieren. Vandaag 3 lekkere, makkelijk recepten voor een wrap, een salade en een broodje met zalm!

Elke dag tijdens de lunch een boterham, ik word daar niet heel enthousiast van. Veel blijer maak je mij als ik lekker kan variëren met salades, wraps of speciaal soort brood. Dit maakt mijn lunch een stuk specialer, waardoor ik er ook meer van geniet. Met o.a. deze ingrediënten geef ik je 3 tips voor een lekkere, gezonde en snelle lunch met zalm.

Wraps met zalm & komkommer

wrap-zalm-komkommer 780

Allereerst een variant met een wrap. Deze wrap deelde ik al eerder op mijn blog als hapje voor tijdens een verjaardag of feestje, een gezonde snack met zalm, kappertjes en komkommer.

Hoe je deze ideaal als lunch kunt eten? Je volgt het recept, maar in plaats van deze te snijden in plakjes pak je hem in als een pakketje, zoals met deze wraps met parmaham! Dit betekent dat je het midden van de wrap belegd met alle ingrediënten. Vervolgens vouw je de wrap dubbel en sla de de lege zijkanten naar binnen. Je doet er een touwtje omheen en voilà! Je neemt de wrap met zal nu heel gemakkelijk mee als lunch voor onderweg.

Aziatische zalmsalade

aziatische-zalmsalade-1

Zeker als het zonnetje lekker schijnt, vind ik het heerlijk op een salade als lunch te eten. Dit is lichter dan een boterham, bevat veel groenten en geeft een echt vitamine boost. Deze Aziatische zalmsalade is echt waanzinnig lekker! Met groene aspergetips, glas noodles en cherry tomaatjes is de salade lekker gevarieerd en gezond. De dressing met soja en limoen geven de salade een zachte, frisse smaak.

Tip: Als je de salade mee neemt in een bakje naar je werk / studie, houd de dressing dan apart in een klein bakje. De dressing kun je het beste toevoegen op het moment dat je de salade gaat eten.

Italiaans broodje zalm

Italiaans-broodje-zalm-780

Tot slot als derde variant een broodje zalm. Niet zomaar één, een broodje zalm met Italiaanse smaken! Het broodje zalm maak je in een handomdraai en kun je zowel meenemen naar je werk / studie als direct opeten. De pesto en het broodje zorgen voor de Italiaanse smaken. De bosui, tomaat en veldsla zijn lekker fris en geven een mooi smaakbalans. Het recept vind je hieronder.

Tip: Neem je het broodje mee? Smeer de pesto dan pas op het broodje op het moment dat je deze gaat eten. Anders wordt de Italiaanse bol sompig en krijgt de zalm teveel pesto smaak.

Italiaans broodje zalm

Print het recept

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 Italiaanse bol
  • 1 bosui
  • ½ to maat
  • 4 theelepels verse pesto of verse pesto uit de supermakt / speciaalzaak
  • 5 gram veldsla
  • paar blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Snij de Italiaanse bol dwars doormidden. Bestrijk beide helften met de verse pesto. Leg op de onderkant van het broodje de veldsla. Leg hierop de gerookte zalm.
  2. Snij de bosui fijn en de halve tomaat in dunne plakjes. Leg de tomaat op de gerookte zalm en bestrooi het broodje met de bosui. Leg er tot slot een paar blaadjes basilicum op!

Drie lekkere en makkelijke recepten om te variëren met je lunch én met zalm. Alles kun je gemakkelijk meenemen naar je werk / studie. Varieer jij ook veel met je lunch of ben je meer van de traditionele boterham? 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...