Lunch: Club Sandwich met rosbief & oude kaas - De Genietende Foodie

Lunch: Club Sandwich met rosbief & oude kaas

Een club sandwich bestellen in een lunchroom is verleden tijd. Met dit recept geniet je thuis van een heerlijke variant met rosbief, oude kaas & pesto.

club-sandwich-rosbief-1-780

Club sandwich, dat is zo’n gerecht dat bij elke lunchroom op de kaart zou moeten staan. Zacht (casino) brood, frisse smaken als beleg & krokante naturel chips. De lekkerste versie ooit at ik een paar jaar geleden bij Café George in Den Haag. Jammergenoeg is deze vestiging ondertussen gesloten en heb ik ergens anders nog niet iets van vergelijkbare kwaliteit geproefd.

Wat doe je dan als je nergens je favoriet meer kunt eten? Dan maak je hem natuurlijk gewoon zelf! Tijdens een brunch ontstond het idee voor deze combinatie, met andere ingrediënten dan bij Café George. Een club sandwich van verse groene basilicum pesto, oude kaas & rosbief. Dit samen op zacht, verse brood is echt waanzinnig lekker. Niet alleen voor een uitgebreide brunch, maar ook tijdens een fijne (weekend)lunch!

Tip: Maak verse pesto met dit recept! Geen zin om zelf te maken? Koop dan verse pesto in de supermarkt, maar gebruik géén pesto uit een potje. Dit is in dit recept een stuk minder lekker!

club-sandwich-rosbief-3-780

Club sandwich

Recept hoeveelheid: 1 sandwich (1 p)
Een club sandwich bestellen in een lunchroom is verleden tijd. Met dit recept geniet je thuis van een heerlijke variant met rosbief, oude kaas & pesto.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 3 snede casino brood (wit)
  • 1 plak oude kaas (ik nam Old Amsterdam)
  • 4 plakken rosbief
  • 3 theelepels verse pesto

Eventueel toevoegen

  • smeerbare boter
  • peper & zout (naar smaak)
  • krokante naturel chips

Bereiding

  1. Besmeer 1 boterham met ⅔ van de verse pesto. Leg hierop het plakje kaas. Besmeer 1 boterham aan beide zijde met smeerbare boter en leg op de kaas.
  2. Verspreid de plakjes rosbief over de boterham. Voeg eventueel peper & zout naar smaak toe. Besmeer de laatste boterham met ⅓ van de verse pesto en leg deze op de rosbief. Halveer de boterhammen en eet smakelijk!

Notities

Tip: Maak verse pesto met dit recept! Geen zin om zelf te maken? Koop dan verse pesto in de supermarkt, maar gebruik géén pesto uit een potje. Dit is in dit recept een stuk minder lekker!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

club-sandwich-rosbief-2-780

Maak deze club sandwich met pesto, oude kaas & rosbief zelf en je wilt nooit meer een andere combinatie. Haal bij de bakker lekker vers (casino) brood en genieten maar!

2 Comments

  • Demi | DE KOOKFABRIEK 14 september 2016 15:56

    Dit lijkt me echt een super lekker belegde sandwich!

    • Kim 15 september 2016 10:35

      Goed om te horen Demi! :D

Add Comment

Laat hier je reactie achter...