Recept // Geitenkaas tosti met gezond, groene sapje! - De Genietende Foodie

Recept // Geitenkaas tosti met gezond, groene sapje!

Iedereen kan in de week wel een gezonde boost gebruiken! Deze geitenkaas tosti met peer & walnoot is extra lekker met het gezonde, groene sapje erbij.

tosti-geitenkaas-1 780

Na een dikke, uitgebreide paasbrunch afgelopen maandag is er bij mij een grote behoeften aan vitamine en gezond voedsel. Nu stonden er naast de chocolade croissants ook gezonde sandwiches met rosbief en oude kaas op tafel hoor! Daarom lunch ik vandaag met een speltboterham met geitenkaas, peer & walnoot ♥. Wel in de vorm van een tosti, omdat geitenkaas vooral met een warm broodje ontzettend lekker is!

Om de vitamine in mijn lijf ook een boost te geven heb ik nóg een recept, namelijk voor een gezond, groene sapje! In dit gezonde sapje gaat peer, appel, komkommer, limoen en verse munt. De combinatie geeft een zachte, frisse smaak met een onwijs lekkere munt nasmaak.

Geitenkaas tosti

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Print het recept

Ingrediënten

 • 2 speltboterhammen
 • 2 plakjes zachte geitenkaas uit het voorverpakte schap, bijvoorbeeld van bettine of president
 • ½ peer
 • 4-5 walnoten
 • Tosti-ijzer

Bereiding

 1. Snij de geitenkaas in kleine stukjes. Leg deze versnipperde zachte geitenkaas op 1 speltboterham. Schil vervolgens de halve peer en snij deze in dunne lange plakken. Leg deze plakjes op de geitenkaas stukjes. Hak de walnoten fijn en strooi deze erover heen. Voeg eventueel nog een beetje honing toe. Leg de tweede spelboterham er boven op en druk zachtjes aan. Leg de boterhammen nu in het tosti-ijzer en als de tosti lichtbruin kleurt, kun je er heerlijk van gaan genieten!

Notities

Tip: Je kunt eventueel een beetje honing toevoegen voor de smaak.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

 

Gezond, groene sapje!

Recept hoeveelheid: 1 sapje a 400 ml
Print het recept

Ingrediënten

 • 1 ½ peer conference
 • 1 granny smith appel
 • 8 cm komkommer
 • 1 limoen
 • 18 blaadjes munt
 • Sapcentrifuge

Bereiding

 1. Allereerst de voorbereidingen: Hak de komkommer in grove stukken. Verwijder vervolgens het klokhuis van de appel & de peren en hak ook deze in grove stukken. Schil de limoen en halveer de limoen. Verwijder de blaadjes munt van de takjes.
 2. Je kunt nu alles malen tot sap in de sapcentrifuge. Zorg dat je met de limoen begint. Stop de blaadjes munt steeds tussen de grove stukken fruit & groenten. Zo blijven er geen hele blaadjes munt achter. Serveer het sapje direct.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze combinatie van de tosti met het groene sapje is een goede manier om van gezonde producten te kunnen genieten. Het is namelijk ontzettend lekker én je krijgt er direct een boost van!
Lunch jij graag met een vers groenten/fruit sapje? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...