Recept // Heerlijke lunch met gezonde, gevarieerde salade - De Genietende Foodie

Variëren tijdens je lunch is met dit recept een groot succes. Binnen 15 minuten staat deze lekkere, gezonde,  gevarieerde salade met gerookte kipfilet, avocado, wortel en ei op tafel.

lunch-gezonde-salade2 780

Na de feestdagen heb ik altijd ontzettend behoeften aan gezond eten. Tijdens de lunch heb ik dan even geen zin en trek in een saaie boterham of vette vleeswaren. Ik ben juist op zoek naar iets gezonds met voldoende vitamine en gezonde vetten. En aangezien jij vast bezig ben met goede voornemens of überhaupt soms wel iets gezonder wilt eten, gok ik dat jij met dit recept binnenkort ook een keer iets anders eet tijdens de lunch.

“Wat maakte deze salade dan zo lekker”, vraag je je af? In deze gezonde, gevarieerde salade vind je naast gerookte kipfilet en avocado ook diverse groentes; paprika, wortel en 2 soorten sla. Om nog wat eiwitten binnen te krijgen, kookte ik er een zacht, druipend eitje bij. Om het mooi af te maken en net iets meer smaak te geven dan enkel peper en zout voegde ik bieslook toe aan de salade. Doordat je zoveel variatie hebt in ingrediënten én doordat je het op verschillende manieren snijd zorg je er ook nog eens voor dat elke hap anders smaakt en een verrassing is. Extra lekker dus ;-)

Gezonde, gevarieerde salade

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Variëren tijdens je lunch is met dit recept een groot succes. Binnen 15 minuten staat deze lekkere, gezonde,  gevarieerde salade met gerookte kipfilet, avocado, wortel en ei op tafel.
Print het recept

Ingrediënten

  • 50 gram gerookte kipfilet
  • ¼ rode paprika
  • 5 kleine geraspte wortels uit een grote zak met wortels
  • ½ acovado
  • 1 ei
  • 50 gram ijsbergsla
  • 25 gram rucola
  • 5 takjes verse bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel witte balsamico azijn
  • peper & zout eventueel naar smaak

Bereiding

  1. Zet een pan met kokend water op het vuur en kook het ei in 6-7 minuten gaar. Ik hou van een zacht, druipend ei, dus kook het ei iets langer als je het harder gekookt wilt hebben.
  2. Snij de ingrediënten; de kipfilet in dunne plakjes, de rode paprika in lange dunne reepjes, de wortels in dunne plakjes  en de avocado in dunne plakjes. Meng nu de ijsbergsla met de rucola. Doe alle ingrediënten in een schaal en meng vervolgens de olijfolie en witte balsamico azijn eroverheen. Meng alles door elkaar.
  3. Serveer de salade op een diep bord. Snij de verse bieslook in kleine stukjes en strooi deze over de salade. Leg tot slot het eitje op de salade. Bestrooi eventueel naar smaak met peper & zout.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ik vind deze salade extra lekker door de combinatie ei, avocado en kipfilet. Ook heb je door de variatie aan ingrediënten elke hap een andere smaak. En misschien wel het beste; binnen een kwartier heb je deze gezonde en gevarieerde salade op tafel staan!

Wil je nou nóg meer tips voor een lekkere lunch? Kijk dan nog even hier… 
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

lunch-gezonde-salade1 780

1 Comment

  • Petra 10 januari 2016 18:55

    Ziet er goed uit, ga ik deze week uitproberen :)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...