Recept // Gezonde huisgemaakte avocado eiersalade - De Genietende Foodie

Recept // Gezonde huisgemaakte avocado eiersalade

Soms kan het zó ontzettend makkelijk! Met dit recept zet je binnen 15 minuten een lekkere, gezonde, huisgemaakte lunch op tafel.

avocado-eiersalade-1-780

Het leukste van dit recept is dat je het meeste waarschijnlijk zelfs wel in huis hebt, zoals de eieren. Is gezond eten belangrijk voor jou? Dan kan ik waarschijnlijk wel een avocado in je koelkast vinden. Ideaal, wat op deze manier heb je het belangrijkste voor dit gerecht al in huis!

De smaakmakers zijn een paar druppeltjes tabasco, fijn gesneden bosui en cherrytomaatjes. Deze geven de avocado eiersalade een beetje pit, maar ook afwisseling qua smaken. Maar wees gerust, het is geen ramp als je het niet in huis hebt. Ook zonder is het een top combinatie!

Gezonde huisgemaakte avocado eiersalade

Recept hoeveelheid: 2 boterhammen
Soms kan het zó ontzettend makkelijk! Met dit recept zet je binnen 15 minuten een lekkere, gezonde, huisgemaakte lunch op tafel.
Print het recept

Ingrediënten

 • 2 speltboterhammen
 • 1/2 avocado
 • 2 eieren
 • een paar druppels tabasco
 • 3 cherry tomaten
 • 5 cm bosui
 • peper & zout (naar smaak)

Bereiding

 1. Kook 1L water in een waterkoker voor de eieren. Zet de eieren in het kokend water op voor 9 minuten. Zo krijg je nog geen hardgekookt ei, maar wel stevig voor door de salade.
 2. Prak de halve avocado en voeg een paar druppeltjes tabasco toe. Dit geeft een klein beetje pit. Roer de avocado door en voeg eventueel peper en zout toe. Snij de cherry tomaatjes in vieren en snij de bosui heel fijn.
 3. Giet de eieren af en laat de eieren schrikken. Vervolgens schil je de eieren en snij je ze in kleine stukjes. Dit voeg je toe aan de geprakte avocado. Meng alles door en beleg de speltboterhammen met het mengsel.
 4. Tot slot leg je op elke boterham 1,5 gesneden cherry tomaatje en strooi je er een beetje bosui overheen. Klaar!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ziet het er niet heerlijk uit?! Naast dat je het binnen 15 minuten op tafel zet is het ook nog eens zo lekker als dat het eruit ziet. Lunch jij vaak met een avocado of een eitje? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

avocado-eiersalade-3-780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...