Lunch: Snelle zalm wrap - De Genietende Foodie

Lunch: Snelle zalm wrap

Een lekkere, gevarieerde lunch hoeft helemaal niet lastig te zijn. Deze wrap bereid je in maximaal 10 minuten en is perfect voor deze zomerse dagen.

snelle-wrap-zalm-1 780

Lichte maaltijden, dat is waar ik in de zomer het liefste mee lunch. Het warme weer zorgt ervoor dat ik minder trek heb ik die bruine (spelt)boterham met bijvoorbeeld zelfgemaakte pindakaas. Ook lekker, maar nu kies is even voor iets anders. Zo lunchte ik dus afgelopen week met deze snelle zalm wrap. Omdat dit zo’n lekkere lunch was, moest ik het recept gewoon even met jou delen!

Om eerlijk te zijn… opzich heb je voor deze wrap niet eens een recept nodig. Het is onwijs makkelijk te maken & je hebt er maar maximaal 10 minuten voor nodig. De meeste ingrediënten heb je misschien zelfs wel in de koelkast liggen. Een paar plakjes zalm, rucola, verse kruiden, bosui, cherrytomaten en een ei. Dat is het! Makkelijk & snel. En, lekker dat het is…

snelle-wrap-zalm-2 780

Wat heb je nodig? (voor 1 wrap)

Ingrediënten

100 gram gerookte zalm
1 tortilla wrap
handje rucola
1 bosui
4 cherrytomaten
1 ei
1 el mayonaise
1 tl dille (gedroogd)
2 gram verse krulpeterselie

Tip: Je kunt deze wrap prima meenemen naar je werk/studie. Houd dan wel het gekookte ei apart en voeg deze pas toe als je gaat lunchen.

Hoe maak je het?

  1. Kook water in een waterkoker. Kook vervolgens met het gekookte water het ei in 6-8 minuten gaar (afhankelijk van je voorkeur).
  2. Bestrijk de tortilla wrap met 1 el mayonaise. Verdeel de dille over de mayonaise. Leg in het midden van de wrap als strook het handje rucola. Leg hierop de zalm.
  3. Snij een bosui fijn en verdeel dit over de zalm. Snij de cherrytomaten in kleine plakjes en verspreid dit op de zalm. Laat het gekookte ei schrikken en verdeel deze in stukjes over de zalm. Rol de wrap tot slot op.

snelle-wrap-zalm-3 780

In een handomdraai maak je met deze wrap van je lunch een feestje. Perfect als lichte lunch, op een zomerse dag of ter variatie in je lunchmenu. Geniet ervan!

 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...