Recept // Mini geitenkaas quiche met pancetta - De Genietende Foodie

Recept // Mini geitenkaas quiche met pancetta

Tijdens een gezellige, lekkere brunch is deze mini geitenkaas quiche met pancetta een ideale toevoeging. Je kunt hem vooraf voorbereiden, zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te zetten.

geitenkaas-quiche-pancetta 780

Eieren horen natuurlijk bij pasen. In de vorm van chocolade, als zoekattribuut en in originele vorm. Met een ei kun je onwijs veel verschillende variaties maken voor tijdens een brunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere eiersalade met avocado?

Je kunt natuurlijk ook een ei gebruiken door een warm brunch gerecht, zoals in deze mini quiche. Het zachte van de geitenkaas, het zoute van pancetta, frisheid door de peterselie en een knapperige bite van de walnoten. Deze quiche is ontzettend lekker!

Mini geitenkaas quiche met pancetta

Recept hoeveelheid: 1 mini quiche
Tijdens een gezellige, lekkere brunch is deze mini geitenkaas quiche met pancetta een ideale toevoeging. Je kunt hem vooraf voorbereiden!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 bladeren hartige taartdeeg diepvries
  • 50 gram pancetta liefst aan 1 stuk
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • 1 ei
  • 5 gram verse peterselie
  • 25 gram walnoten
  • 1 theelepel honing vloeibaar
  • Boter voor invetten vorm
  • Handje bloem voor uitrollen deeg
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • 1 ovenbestendige vorm 18 cm doorsneden, 4 cm hoog
  • Deegroller

Bereiding

  1. Ontdooi twee bladeren hartige taart deeg en verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Snij het stuk pancetta in kleine blokjes. Hak de geitenkaas, peterselie en walnoten in grove stukken.
  2. Vet de vorm in met boter. Bestrooi de werkbank met bloem, rol de twee bladeren hartige taart deeg tot een bol en rol het vervolgens in een grote cirkel met een deegroller. Bekleed de ingevette vorm met het deeg.
  3. Meng de slagroom met 1 ei in een ruime kom. Voeg 1 theelepel vloeibare honing toe en, naar smaak, peper en zout. Voeg de peterselie erbij en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg ¾ van de geitenkaas, pancetta en walnoten bij het slagroommengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar en giet het mengsel in de met deeg beklede vorm. Decoreer de bovenkant van de quiche met de rest van de geitenkaas, pancetta en walnoten. Zet het vervolgens voor 30-35 minuten in de oven tot er een goudbruin laagje op de quiche ontstaat.

Notities

Tip: Je kunt de quiche in de ochtend bereiden en vervolgens een paar uur later afbakken in de oven. Dek de quiche wel even af met doorzichtig folie.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk gerecht voor bij je paasbrunch! Een mooie combinatie aan smaken door de geitenkaas, pancetta, peterselie & walnoten. Fijne, gezellig paasdagen gewenst! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

geitenkaas-quiche-pancetta 780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...