Hotspot: Parkeren in Rotterdam - De Genietende Foodie

Uit eten in Rotterdam? Met deze 5 tips scoor je een gratis toetje!

toetjes-gratis-rotterdam 780

Rotterdam heeft ontzettend veel leuke, lekkere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Om een avondje Rotterdam toegankelijk te houden heb ik 5 tips waarmee je een gratis toetje kunt verdienen! Hoe? Door slim te parkeren in de stad…

Noot: Dit artikel is niet gesponsord en puur gepasseerd op mijn eigen ervaring. 

Tip 1. Prettig parkeren

Soms kom ik in wijken waar ik minder bekend ben, zoals Rotterdam Noord of West. Ik vind het dan lastig om een goede parkeerplek op straat te vinden. Een half jaar geleden ontdekte ik Prettig Parkeren. Op deze website geef je de straat aan waar je wilt parkeren (of o.b.v. locatie) en je ziet wat de kosten zijn per straat. Zo vind je dus plekken waar je ná 18.00 uur gratis kunt parkeren of waarmee je net in een goedkopere straat kunt staan. Zo stonden wij dus in Rotterdam Centrum ’s avonds helemaal gratis, gewoon door even op je telefoon vooraf de locatie te checken!

Tip 2. Vooruit reserveren

Soms plan je een etentje met vrienden of familie vooraf al in de agenda. Je reserveert dan een restaurant, maar waarom zou je ook niet direct je parkeerplek reserveren? Dit kan bijvoorbeeld via de website van Interparking, als je bijvoorbeeld in de parkeergarage onder de Markthal parkeert. Daar betaal je 5 euro voor een avondje parkeren in de stad! Maar ook een dagje parkeren voor het winkelen kost hier maar 12,50 euro. Je reserveert de tijd, geeft het kenteken door en bij aankomst rij je direct door. In de Markthal maak ik hier vaak gebruik van, en ook in andere steden als Utrecht en Amsterdam werkt dit ideaal.

Tip 3. Dagje stad? 10 euro!

In het centrum van Rotterdam zitten veel bedrijven, waaronder rondom de Lijnbaan. Bij Budget Par-King kun je in het weekend gebruik maken van de parkeerplaatsen die bij deze bedrijven horen. Je betaald hier 10 euro per dag (let op: contant betalen!) en je kunt de hele dag parkeren. Je vindt de parkeergarage vlak bij de Bijenkorf garage, aan de Sint Luciastraat 59. Het is er vaak rustig dus meer dan genoeg parkeerplekjes en je bent direct in de binnenstad.

Tip 4. Ritje met de metro

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de P+R voorzieningen rondom Rotterdam. Natuurlijk ligt het eraan met hoeveel personen je gaat eten of dit rendabel is. Zelf gebruik ik vaak de P+R bij Capelse Brug, je betaald hier namelijk géén parkeerkosten. Ook de locatie van Kralingse Zoom of Slinge werkt prima, je betaald 1 of 2 euro voor het parkeren als je gebruik maakt van het OV.

Tip 5. Voordeeltje pakken met straat parkeren

Wil je persé parkeren op de straat, lekker dichtbij de locatie en zonder veel te veel gedoe? Maak dan gebruik van parkeren met je mobiel. In een app tik je de code van de parkeermeter in en je meldt de auto weer af als je wegrijdt. Er zijn heel veel verschillende aanbidders, zoals YellowBrick, ParkMobile of Park-Line. Je betaald dan alleen de tijd dat je er daadwerkelijk staat!

Met deze 5 tips kun je geld besparen op het parkeren in de stad én heb je dus zo een gratis dessert verdiend. Welke tip ga jij gebruik om van dat gratis dessert te genieten?

2 Comments

  • Petra 25 maart 2016 12:16

    Wat slim van je :)

    • Kim 25 maart 2016 13:43

      Ja, het scheelt écht als je vooraf een beetje slim kijkt. En bedoel, wie kan een gratis toetje nou weerstaan?! ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...