Reizen // 6x tips voor Boedapest - De Genietende Foodie

Zin om een leuke, nieuwe stad te ontdekken? Ik geef je zes tips waarom jij dit jaar nog naar Boedapest moet!

img_0007_bew

In Juni dit jaar bezocht ik deze waanzinnige stad. Een stad vol met leuke hotspots om lekker te eten. Een stad met een prachtige mix aan architectuur. Een stad die ontzettend fotogeniek is. Een stad waar je heerlijk kunt genieten van een citytrip!

Wil je dit jaar nog een leuke citytrip plannen met je vriend(in), een vriend(in), een studiegenoot of een familielid? Of ben jij volop bezig om je reizen voor 2017 te plannen? Lees dan snel dit artikel, want Boedapest móet je echt gezien hebben!

Tip 1. Het vissersbastion

img_0073_bew

Na je wandeling door het historische gedeelte van Boeda loop je naar het Visserbastion. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad! De combinatie van de natuur, de oude gebouwen en het water is werkelijk adembenemend.

Wil je even de benen laten rusten? Op het plein zit een klein park. Hier kun je even op een bankje een ijsje eten, uitrusten, mensen kijken en de mooie gebouwen in je opnemen.

Tip 2. Huur een fiets

Wil je meer van de stad zien of heb je geen zin om te lopen? Boedapest is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Vele gebouwen zijn nog in de oude staat, waardoor de architectuur echt prachtig is. Ook is het een hele gave ervaring om door bepaalde delen van de stadskern te fietsen, zoals het oude centrum van Pest, Belváros, of de oudste wijk Óbuda. Per fiets kun je dit heel gemakkelijk ontdekken en ontzettend veel zien van Boedapest. Huur een BUBI!

Tip 3. Eten bij Kiosk

img_4061_bew

Op de kaart staan zoveel lekkere gerechten dat je hier elke dag kunt gaan dineren! Het zijn kleine, kwalitatief goede gerechten die je samen kunt delen. De antipasti is echt een dikke aanrader!

De inrichting van KIOSK is hip en modern. In het weekend wordt het een club waar je ook een dansje kunt doen. Oh, en proef ook een van de Gin&Tonics, erg lekker!

Tip 4. Neem een verfrissende duik

Neem tijdens je citytrip de tijd om even lekker te relaxen. Je wilt immers ook genieten van je tijd in Boedapest en niet moe thuis komen…

Aanrader is om een middag naar Széchenyi Bath & Spa te gaan. Dit ligt in het grote stadspark en is echt een belevenis. Er zijn meerdere buitenbaden waar je kunt zwemmen en je kunt lekker even een paar uurtjes zonnen. Gin & Tonic erbij en genieten maar!

Zin in een bijzonder feestje? Ga dan naar een van de diverse Spa by night parties. Ontzettend populair, dus koop vooraf een kaartje!

Tip 5. Ontbijten bij À la Maison

img_4189_bew

Vlak bij de Kettingbrug zit een prachtige Fransachtige bistro genaamd À la Maison. Niet alleen is de inrichting een plaatje, de gerechten zijn hemels!

Aanrader is de eggs benedict! Je kunt kiezen voor bacon of zalm, echt perfect. Neem ook een frans ontbijt, een croissant met een cappucino en verse jus. Beter kun je je dag niet beginnen!

Tip 6. Drink een drankje op een unieke plek

Boedapest is echt een stad waar je gemakkelijk ’s avonds een drankje kunt gaan drinken. Typisch voor Boedapest zijn de ruin pubs. Szimpla Kert is de meest bekende, maar er zijn genoeg blogs die de 10 leukste noteren. Doen!

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een drankje te drinken. Zo kan je na een avond lekker eten, genieten op het dakterras van 360 Bar van een prachtige zonsondergang. EXTRA. is een leuke club/bar waar je een gezellig een drankje kunt doen in een prachtige binnentuin. Hello Baby is een club in een prachtig oud, klassiek gebouw vol balkonnen. Perfect voor een dansje, al stelen de licht projecties wel echt de show!

BONUS!

Aan het einde van mijn citytrip heb ik speciaal voor jou een hele cityguide gemaakt ♥. Een cityguide vol met handige tips voor een stedentrip in Boedapest; leuke plekken om te eten, de geheime van de stad & plekken die je niet mag missen. Oftewel een cityguide met de leuke hotspots om volop te genieten van je stedentrip! Je kunt de cityguide in de artikel downloaden of vul hieronder even je gegevens in. Je krijgt hem automatisch in je mailbox! En, het is gewoon gratis ;-)

Dit is de city guide voor foodies, met de leukste hotspots om te genieten van je citytrip in Boedapest. Lees er hier alles over of download direct!

City guide Boedapest - cover 780

Je e-mail zal worden bewaard voor het gebruik van updates van de city guide, feedback over jouw ervaring of toekomstige informatie van De Genietende Foodie. Grote garantie, niemand anders zal jouw e-mailadres ontvangen! Natuurlijk kan afmelden ten alle tijden.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...