Reizen // Dichtbij genieten op het verlanglijstje - De Genietende Foodie

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om een korte periode van huis te genieten. Deze fijne plekken staan op mijn verlanglijstje, om nog dit jaar van te genieten!

strand-terschelling-13-391974

Eigenlijk zouden we dit jaar nog een weekendje weg gaan naar een van de citytrip op dit verlanglijstje, maar  uiteindelijk doen we dit niet. Toch heb ik ergens wel behoeften om lekker even weg te gaan… Ik weet, met mooie reisjes dit jaar naar o.a. Boedapest & Kaapverdië heb ik niks te klagen. Ik bedoel dan ook geen ver weg tripje, maar gewoon… Dichtbij huis. Daarom mijn verlanglijstje met plekken op ±2,5 uur reisafstand (vanaf Rotterdam), om tijdens een korte periode van huis van te genieten. En reken maar dat er sowieso een bestemming dit jaar nog gaat gebeuren!

Tip! Omdat de meeste bestemmingen maar 2,5 uur rijden is (vanuit Rotterdam), kun je ook prima vroeg vertrekken en ’s avonds laat weer terug. Natuurlijk kan je er een weekendje weg van maken, maar je kunt ook gewoon lekker alleen één dagje genieten.

#5. Düsseldorf

dusseldorf-germany1

Bron foto

Vaak heb ik met het spreken en horen van een andere taal al het gevoel alsof ik op vakantie ben. De leuke stad Düsseldorf bezocht ik al een paar keer eerder; om een weekendje te winkelen, voor een cursus & tijdens het kerst seizoen. Alle drie hele fijne, gezellige momenten in deze levendige stad. Zo vind ik de kerstmarkt in Düsseldorf echt een aanrader als je een weekendje weg wilt in het laatste kwartaal van 2016!

#4. Nijmegen

nijmegen

Bron foto

In het begin van mijn relatie ging ik vaak met mijn vriend een weekendje weg in Nederland. Zo ontdekte wij dan altijd de leukste plekken, gewoon in je eigen thuisland. Het oosten van Nederland was dan al snel een mooi scala aan natuur, ontspanning & rust. Tijdens een weekendje in de Veluwe gingen we dus ook een middagje naar Nijmegen. Eigenlijk veel te kort voor deze stad, want wat kwamen we hier een hoop leuke hotspots en kleine boetiekjes tegen. Dit is ook zo’n bestemming dichtbij waar ik wel naartoe zou willen, gewoon even ronddwalen, ontspannen & lekker eten!

#3. Groningen

groningen

Bron foto

In het hoge noorden van ons kikkerland ligt Groningen. Tijdens mijn studie ben ik nog wel eens naar afgereisd naar een vriendinnetje, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Op deze blog lees ik vaak allerlei leuke artikelen met goede hotspots en doe tips in Groningen. Door hun enthousiasme en mooie foto’s, denk ik dat ik dit jaar nog maar een dagje richting het noorden moet rijden. Het Groninger Museum, de DOT en de Martini toren, het klinkt allemaal top! Al denk ik dat ik na het vele wandelen nog wel een dagje ontspanning in de sauna verdien!

#2. Brugge

brugge

Bron foto

Dit jaar ging ik al een nachtje naar de Belgische stad Gent, waar ik heerlijk genoot van deze prachtige stad! Net zo dichtbij van huis ligt Brugge, een stad met prachtige grachten, karakteristieke gebouwen en fotogenieke straten. Hier wil ik lekker ronddwalen, genieten van een bierproeverij en de grachten door op een rondvaart. Klinkt het niet heerlijk?! Hoewel het welbekende lichtfestival dan misschien pas in februari plaatsvindt, lijkt het mij toch een plaatje om de stad Brugge met de herfst mee te maken.

#1. Terschelling

terschelling-zomerhuis_gebied_1-2048x1152

Bron foto, bron eerste foto 

Vroeger zat er vlakbij mijn ouderlijk huis een klein strandje, hier wandelende ik graag naar toe. Ik liep flink wat kilometers langs het water of sportte samen met een vriendinnetje in deze omgeving. Het water, het zand en de gure wind zorgen er nu vaak voor dat ik rust vind en mijn hoofd leeg maak. Op Texel genoot ik een paar jaar geleden volop, de natuur is daar prachtig! Dit jaar zou ik graag een weekendje pure rust willen op Terschelling. Een huisje midden in de natuur en vlak bij het strand, dat lijkt mij wel wat. Elke dag een stuk wandelen over het strand of door de natuur, puur genieten!

Je ziet, ik heb meer dan genoeg ideeën om even van huis te genieten & jezelf op vakantie te voelen. Nu het belangrijkste nog, een datum plannen! Komende maanden wil ik écht minimaal één dagje genieten van een van deze plekken. Heb jij nog leuke (korte) reizen op de planning staan deze laatste maanden van het jaar?! 

2 Comments

  • Sammie 11 oktober 2016 13:17

    Ik woon in Nijmegen dus kan er dagelijks door heen wandelen :) Groningen en Brugge wil ik ook nog eens zien, beide nog nooit gezien. Düsseldorf wel een aantal keer, leuke stad inderdaad.

    • Kim 12 oktober 2016 12:14

      Oh wat heerlijk! Binnenkort voor jou dus een tripje naar Groningen of Brugge ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...