Reizen: Fiori e Frutti Resort - Venetië - Noord Italië - De Genietende Foodie

De prachtige agriturismo Fiori e Frutti is adembenemend mooi en geeft je een waanzinnig vertrekpunt om de mooie Italiaanse streek Veneto te leren kennen.

noord-italie-9-780

Bron

Verblijven in een agriturismo vind ik een fantastische manier van vakantie vieren. Je zit in een kleinschalig hotel / appartement, je verblijft tussen de landerijen in waanzinnige gebieden en je eet het eten van de gepassioneerde boer waar je verblijft en van andere boeren uit de streek. Het gebied rondom de agriturismo kennen zij daarnaast als de beste, dus je krijgt de beste tips van de locals. Zo leer je een streek in een land op een ultieme manier kennen.

In Augustus 2015 verbleven mijn vriend en ik een week in Noord Italië. Om precies te zijn in Fiori e Frutti Resort, in een klein dorpje vlak bij Venetië. Een waanzinnige week hebben we hier gehad, wat voornamelijk kwam door dit super verblijf. Zijn jouw plannen voor de zomerperiode nog niet gemaakt? Dan neem ik je in dit artikel graag mee op reis, om te laten zien waarom Fiori e Frutti een ideale bestemming is!

Een plaatje van een entree

noord-italie-3 780

Achter een grote, houten poort ligt de prachtige agriturismo Fiori e Frutti. Deze agriturismo voelt als een groot huis (10 kamers groot), met een waanzinnig landschap eromheen. Dit familiebedrijf wordt met veel liefde en passie gedreven, om je als gast een compleet onbezorgde vakantie te geven. Er heerst een enorme rust, je waant je écht in een paradijs. ’s Avonds komen de Italianen uit de buurt eten en wijn drinken in de Bottega, fantastisch om te ervaren.

Via de gesloten toegang rij je een brede oprijlaan op, met links en rechts weilanden voor de eigen dieren; paarden, geiten, schapen, ezels etcetera. Achter de dichte bomen zie je verschillende landelijke gebouwen te voorschijn komen…

Romantische stijl

noord-italie-1 780

Wij verbleven in ‘camera superior’, dat de ligging in het witte hoofdgebouw heeft. Dit gebouw is in 2008 geheel gerenoveerd en verbouwd is, en de styling is echt subliem! Zo kom je binnen via een prachtig oud trappenhuis van eikenhout, waar nog een originele authentieke lobby is. Je hoort de traptreden zachtjes kraken als je er overheen loopt. Elke kamer heeft een eigen kleurthema, waarbij onze groene kamer mooi groen op de muur had. Mooi groen? Ja, het viel eigenlijk niet eens op dat het groen was, terwijl het een warme, heldere tint is. Daarnaast past alles bij elkaar, de romantische sfeer loopt als een rode draad door het hele gebouw heen.

(Kijk hier op de website voor nog meer foto’s van de verschillende kamers)

Op de begaande grond zijn 3 gemeenschappelijke ruimtes. Een van deze ruimtes de ontbijtkamer, waar in totaal 4 tafels staan. De mooiste (biologische) producten, vers van het land, worden hier als ontbijt geserveerd, wat een mooi & lekker plaatje is. Naast de ontbijtkamer is er nog een grotere kamer, waar je aan een lange tafel met meerdere mensen kunt eten. Tot slot is er de woonkamer. Hier kun je ontspannen je ontbijt kunt eten, je route kunt plannen of juist ’s middags even in de schaduw & koelte kunt genieten. Ook hier is aan elke interieuritem onwijs veel aandacht besteed.

Van paarden tot appelgaard

noord-italie-4 780

Achter het resort liggen meters weiland, met her en der een aantal kleine gebouwen. Zo staan er stallen waar o.a. paarden, ezels en varkens staan te grazen in de zon. Maar ook rennen vol met speciaal gevogelte, van pauwen tot specifieke kippenrassen. Je kunt, als je het even vraagt aan de eigenaren, rustig rondlopen over de hectare en alles bewonderen. Dit geeft een waanzinnig vrij, groen en landelijk gevoel.

Tijdens het rondwandelen kom je dan ook wijnvelden, fruitbomen en groentebomen tegen. Deze worden gebruikt om streekproducten mee te maken, zoals de jam tijdens het ontbijt of de tomaten op je bord. Dit wordt ook weer verkocht aan andere boeren en soms ook kleine winkels in de regio. Ook worden veel producten van de boerderij gebruikt in de Bottega.

noord-italie-6 780

Wat mij opviel was dat je nagenoeg geen “last” had van de dieren, iets wat ik wel had verwacht. Zo rook je rondom het verbleef geen vervelende geuren en merkte je soms dat de dieren er waren door zacht gehinnik van een paard. Dit heeft ermee te maken dat er heel veel ruimte zit tussen het verblijf van de dieren en het gebouw met de diverse kamers. Ideaal dus voor de rust en ontspanning.

Eten in de Bottega

noord-italie-7 780

Meer Italiaans kun je het bijna niet hebben. Op het terras naast je eigen hotelkamer, kun je geniet van mooie maaltijden tussen de lokale bewoners. De sfeer is werkelijk fantastisch! Je kunt ervoor kiezen om diverse, lokale hapjes geserveerd te krijgen of je kiest voor een van de daggerechten. In het hoogseizoen kun je hier ook in de middag genieten van een wijntje, in de zon met uitzicht over de agriturismo.

Je voelt je een local

noord-italie-8 780

Hoe lang je ook verblijft bij Fioti e Frutti, je voelt je een local ♥. Zo heerst er een hele gastvrije sfeer, waardoor je gemakkelijk tips krijgt / kunt vragen. Zo bezochten we een prachtige wijnboer en beklommen we een van de weinige heuvelgebieden in Veneto voor een waanzinnig uitzicht. Ook hebben we een prachtige route gereden door Veneto, langs een aantal dorpjes die niet eens te vinden waren in een boekje! Voor een bezoek aan Venetië kregen we ook een hoop tips, van goedkoop parkeren tot fantastische restaurantjes.

En daar zit je dan… Midden in Venetië tussen alleen maar Italianen, te genieten van diverse pinchos. Een van de beste tips die we hebben gekregen tijdens ons verblijf, in wat voor ons aanvoelde als een thuis. Want elke keer als we terug kwamen op het resort, elke keer weer, was het net alsof je thuis kwam. Waanzinnig, want zo wil je een vakantie in Venetië ervaren!

Fiori e Frutti is echt een aanrader als je graag de streek Veneto in Noord-Italie wilt ontdekken, compleet tot rust wilt komen en ook een zwembad tot je beschikking wilt hebben. Je voelt je er alles behalve toerist, en ontdekt via dit verblijf écht de mooiste plekjes van Noord-Italië. Ciao! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...