Romige knolselderijsoep met prei & krokante pancetta - De Genietende Foodie

Trek in een zachte, romige soep? Deze knolselderijsoep met prei is lekker gezond, maak je in een handomdraai & smaakt heerlijk door de krokante pancetta.

knolselderij-soep-1-780

Tijd voor een lekker soepje dat perfect is voor de komende koudere maanden! Ik word daar namelijk zelf altijd heel gelukkig van; een kop zelfgemaakte soep waar de warme damp vanaf komt. Lekker met een stokbroodje erbij, beetje kruidenboter erop en genieten maar.

Een vereiste bij ons thuis is dat er altijd een beetje room in de soep gaat, dat vind mijn vriend namelijk het allerlekkerste. Behalve dan in Oma’s kippensoep, die mag gelukkig op de traditionele manier. Zo vind je dus ondertussen al een paar lekkere soepjes online; een broccoli-courgette soep, een aspergesoep en een Mexicaanse couscous soep.

Voor dit soepje ga ik aan de slag met knolselderij, wat ik in een pakket ontving van LoveMySalad. Om er iets meer vulling aan te geven (en de soep net iets romiger te maken) doe ik een beetje prei doorheen. Dit lekkere gezonde soepje zet je in een handomdraai op tafel. Lekker zacht, romig en kruidig van smaak. Heerlijk dus voor een snelle doordeweekse avond, onder een kleedje mét een van deze fijne najaar’s series.

knolselderij-soep-2-780

Romige knolselderijsoep met prei & krokante pancetta

Recept hoeveelheid: 6 grote kommen
Trek in een zachte, romige soep? Deze knolselderijsoep met prei is lekker gezond, maak je in een handomdraai & smaakt heerlijk door de krokante pancetta.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1/2 prei
  • 250 ml kookroom (ik gebruikte soja room)
  • 1 liter water
  • 1 blokje groenten bouillion
  • 2 sjalotten
  • 50 gram pancetta
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 el peterselie (gedroogd)
  • klontje boter

Benodigdheden

  • Soeppan
  • staafmixer

Bereiding

  1. Kook water in de waterkoker. Halveer de prei in de lengte en snij in ringen. Schil de knolselderij en snij deze in kleine blokjes. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Verhit in een soeppan een klontje boter en fruit de sjalot. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak voor 2 minuten. Voeg de prei toe en bak alles voor nog 3 minuten.
  3. Meng het gekookt water met een blokje groenten bouillon en voeg dit toe aan de soeppan. Laat het geheel voor 20 minuten op laag vuur koken.
  4. Na het koken pureer je de soep met een staafmixer. Voeg de room & nootmuskaat toe.
  5. Als je de soep gaat serveren, bak je de pancetta in een koekenpan zonder olie/boter in ±5 minuten rondom krokant.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk romig soepje vol met lekkere groenten en krokante pancetta. Perfect voor een koude herfstige of winterse dag. Geniet ervan! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...