Recept // Springrolls met verse garnalen - De Genietende Foodie

Recept // Springrolls met verse garnalen

De zelfgemaakte dip met limoen en rode peper past perfect bij deze springrolls met verse garnalen. En het beste? Het recept is super makkelijk!

springrolls-garnalen-1 780

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik de Aziatische keuken echt steeds meer aan het ontdekken én waarderen. Dit komt mede door dit soort leuke restaurants, waar je nieuwe gerechten kunt proeven en waar ik altijd onwijs veel inspiratie krijg om zelf aan de slag te gaan! Daarom vandaag dit recept voor springrolls met garnalen en erbij een lekkere frisse dip om te springroll in te dippen.

Het leuke van zelf springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) maken is dat je er eigenlijk alles in kunt doen wat jij lekker vind! Zo maakte ik al eerder een variant met gerookte kip en mango. Nu koos ik voor vis, verse gepelde roze garnalen om precies te zijn. Om de springrolls extra vulling te geven gebruik ik glasnoodles. Daarnaast kies ik voor wortel, gele paprika, bosui en koriander. Dit maakt de springroll fris en zacht van smaak.

De dip gaat uiteindelijk de pit geven aan het gerecht. Hier kun je eenvoudig mee experimenteren, zodat het past bij de ingrediënten in de springrolls. Ik heb mij bij Little V laten vertellen dat de basis bij hun restaurant altijd een visolie is, waar ingrediënten zoals gember, limoen, rode peper en zelfs soya saus aan toegevoegd worden. Deze ingrediënten worden vervolgens helemaal opgenomen in de visolie. Zo krijg je een combinatie van pittige en fris, wat erg lekker is bij deze springrolls met garnalen.

springrolls-garnalen-2 780

Springrolls met verse garnalen

Recept hoeveelheid: 6 springrolls
De zelfgemaakte dip met limoen en rode peper past perfect bij deze springrolls met verse garnalen. En het beste? Het recept is super makkelijk!
Print het recept

Ingrediënten

voor de springrolls

 • 6 rijstvellen voor springrolls
 • 50 gram glasnoodles
 • 100 gram verse gepelde roze garnalen
 • 50 gram peen julienne of zelfgeraspte peen
 • 2 bosui
 • ½ gele paprika
 • 5 gram koriander

voor de dip

 • 4 theelepels visolie
 • 2 theelepels soya saus
 • ½ rode peper
 • ½ limoen

Bereiding

De Dip

 1. Allereerst begin je met de dip, zodat de ingrediënten goed in de olie kunnen trekken. Snij de bovenkant van de rode peper af en rol de pitten eruit boven een bakje. Snij vervolgens de halve rode peper in dunne ringen. Meng de visolie met de soya saus. Voeg het sap van een halve limoen en de dunne ringen rode peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat afgedekt marineren.

De springrolls

 1. Kook ongeveer 1L water in een waterkoker. Snij de halve gele paprika in dunne, lange reepjes. Snij de bosuien erg fijn en hak tot slot de koriander fijn.
 2. Laat de glas noodles wellen in een bak met warm gekookt water, volgens aanwijzingen op de verpakken. Nadat de tijd verstreken is, spoel je ze af met koud water en laat je het goed uitlekken.
 3. Maak één rijstvel nat, door het kort in een bord met warm gekookt water te leggen. Leg de rijstvel op een snijplank. Bekleed in het midden met 5 garnalen. Onder de garnalen leg je een paar plakjes gele paprika en boven de garnalen een beetje peen julienne. Houd de zijkanten vrij. Bestrooi vervolgens met bosui en koriander. Leg tot slot een beetje van de glasnoodles op de ingrediënten.
 4. Je kunt het rijstvel nu gaan oprollen. Rol de onderkant van het rijstvel strak over de ingrediënten heen, en druk het tot een rol. Vouw vervolgens de zijkanten strak naar binnen en rol het rijstvel met ingrediënten door tot het einde van het rijstvel. Je hebt nu een strakke springroll.

Notities

Oefening baart kunst als het gaat om springrolls rollen. Wees dus niet teleurgesteld als de eerste niet lukt, je hebt er nog 5 om het mee te proberen!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ziet het er niet waanzinnig lekker uit! Ben jij ook zo gek op springrolls en andere lekkere gerechten uit de Aziatische keuken?

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

springrolls-garnalen-3 780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...