TRAVEL: Mijn reisjaar 2016 in een notendop - De Genietende Foodie

Hoe vaak pakte ik dit jaar mijn koffer in? Wat was de bestemming van de reis? Welke reis heeft de mooiste herinnering? Dit is reisjaar 2016 in een notendop.

personal-update-kim-boedapest

Dit artikel was de afgelopen maand echt een van de leukste om te schrijven. Puur omdat het heerlijk is om even terug te blikken op die fijne reizen, die prachtige foto’s, die leuke reisverhalen en die bijzondere momenten. De reizen die ik afgelopen jaar heb gemaakt, hebben mij ontzettend gelukkig gemaakt. In een notendop neem ik je mee door mijn reisjaar 2016.

Champagne proeven in Reims

kim-reims 780

De reisavonturen beginnen eind April, waar ik voor een paar dagen naar Frankrijk vertrek met mijn vriend. Bestemming? De champagne streek! Een culinaire road trip door de wijnvelden, proeven van diverse soorten champagnes, een bezoek aan Reims. Alles legde ik vast op video, waardoor je deze roadtrip hier kunt bewonderen.

Een fantastisch ervaring om op de bonnefooi een klein champagne huis binnen te lopen en verrast te worden met heerlijke champagnes. De grote huizen sloegen wij over, wij wilde juiste de unieke smaken uit de streek ervaren bij de kleine huizen. Wat was dit tof! Stiekem besloten we dan ook na deze trip om elk jaar even terug te gaan, al is het maar voor een paar flessen champagne…

Op ontdekkingstocht in Boedapest

img_0007_bew

Half Juni pakte ik mijn koffer in en vloog ik met een van mijn vriendinnetjes naar Boedapest. Een opkomende stad voor een citytrip die wij graag wilde ontdekken, proeven en ervaren. En dat deden we! Van fantastische plekken om te ontbijten tot rooftop bars met een waanzinnig uitzicht over de stad. We ontspande een dagje in de spa, wandelde kilometers door de stad met leuke stadswandelingen & relaxte op het terras met een drankje. Een heerlijke trip!

Natuurlijk konden de nodige blogs hierover niet ontbreken. Zo maakte ik een cityguide met alle informatie, waar ik vandaag de dag nog steeds onwijs veel leuke reacties op krijg! Verder gaf ik je ook 6 tips voor in Boedapest. Ben jij zelf wel eens in deze prachtige stad geweest?

Genieten dichtbij huis

Gent-foodie-overzicht

Om lekker te genieten en er even helemaal uit te zijn, hoef je niet ver weg op vakantie. Ik verraste eind Juni een vriendinnetje met een nachtje Gent, voor haar verjaardag. Even lekker samen geniet van quality time, heel belangrijk in een vriendschap. Hier verloor ik mijn hart aan Gent, een prachtige karakteristieke stad die sowieso nog een keer bezocht moet worden.

We hingen de toerist uit door een toren te beklimmen, aten bij heerlijke plekjes en winkelde nog even in een van de vele winkelstraten. Alle avonturen kun je trouwens lezen in dit foodie dagboek. Kleine tip, niet lezen met een lege maag ;-)

Ontspannen in complete verzorging

kaapverdie-melia-dunas-6-b 780

Even samen met mijn vriend genieten van de zon, dat was de gedachten voor de zomer van 2016. Eind Juli stapte we vervolgens in het vliegtuig naar een nieuwe, opkomende bestemming; Kaapverdië. Anders dan onze normale manier van vakantie vieren, want we gingen voor complete ontspanning. Ik had vooral behoeften aan rust & ruimte, geen ellenlange hotspot zoektochten of vlog experimenten.

De vakantie in Sal resulteerde in een heerlijke week puur genieten. Alles was goed geregeld in het resort, wat je al eerder hier kon lezen. Daarnaast deden we ook een excursie over het eiland, wat een imponerend effect had op mijn eigen leven. Het zien van de leefomstandigheden zorgde ervoor dat ik de dingen die ik heb nog meer ging waarderen.

Kaapverdie-melia-dunas-2 780

Mijn reisjaar kwam in de vierde helft van het jaar niet meer tot leven. Stiekem wilde ik nog wel even graag ontspannen dichtbij huis, maar door vele opdrachten en drukke weekenden maakte ik daar de tijd niet voor vrij. Natuurlijk genoot ik van daagjes weg in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Antwerpen, Keulen. En als je daar uiteindelijk naar terug kijkt, zijn die kleine dagen ook ontzettend waardevol!

Een mooi, schappelijke lijst met reizen van dit jaar. Elke jaar zeg ik aan het einde van het jaar dat ik meer wil reizen, want daar hou ik gewoon van. Wat er komend jaar voor avonturen of landen op de planning staat is nog niet bekend. De verlanglijst is groot, de plannen alles behalve concreet. Gelukkig heb ik daar nog ruime tijd voor om dat te vormen! 

Van welke reis heb jij  in 2016 heb meeste genoten? 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...