Weekend bite: Super hotdog met chipolata worstjes - De Genietende Foodie

Op zoek naar voedsel om het weekend mee te vieren? Dit hotdog broodje met chipolata worstjes, cheddar cheese, gebakken ui & augurk is waanzinnige lekker!

hotdogs-2 780

Het is tijd voor een lekkere weekend bite. Dit keer geen burger variant, maar een andere Amerikaanse fastfood specialiteit. Een broodje hotdog! Alleen dit broodje hotdog is er niet zomaar een, dit is een broodje met runder chipolata worstjes.

De topping kun je eigenlijk helemaal naar keuze kiezen. Ik koos om de worstjes in een hard, afgebakken pistolet te eten. Samen met cheddar cheese, gebakken ui, augurk en ketchup is fantastisch combinatie. Het beste? Je hebt het in maximaal 10 minuten gemaakt, ideaal voor de snelle weekend hap.

Tip: Mocht je een ingrediënt niet lekker vinden, houd je dan niet precies aan de toppings of worst keuze. Zo’n hotdog kun je ook maken met een braadworst, knakworst of andere worstjes. En voor een topping is rauwe rode kool ook erg lekker!

hotdogs-1 780

Wat heb je nodig? (voor 4 broodjes)

Ingrediënten

8 runder chipolata worstjes
4 witte pistolets (afbakken)
3 plakjes cheddar kaas
4 el gebakken ui
6 kleine, zoete augurken
ketchup, naar smaak
25 gram boter, om te bakken

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor voor de pistolets. Leg, als de oven is voorverwarmt, de broodjes in de oven voor de benodigde tijd. Je kunt ook verse broodjes gebruiken.
  2. Snij de cheddar kaas in dunne reepjes en de augurk in dunne plakjes. Verhit boter in een pan en bak de worstjes in circa 5 minuten gaar.
  3. Snij de pistolets aan de bovenzijde in. Leg 2 chipolata worstjes in 1 pistolet. Verdeel de cheddar kaas, de augurk, de gebakken ui en de ketchup over het broodje hotdog. Enjoy!

hotdogs-2 780

Is deze hotdog niet super lekker?! Perfect voor in het weekend, of natuurlijk als je doordeweeks lekker wilt genieten. Ben jij fan van hotdogs of kies je liever voor een burger?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...