Recept // Homemade: Zelf pindakaas maken! - De Genietende Foodie

Recept // Homemade: Zelf pindakaas maken!

Wist je dat je zelf pindakaas kunt maken in 5 minuten? En dat je hiervoor maar 2 ingrediënten nodig hebt?! Ik laat je zien hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken…

pindakaas-3 780

Wie is er niet mee opgegroeid? Pindakaas vond ik zelf altijd het allerlekkerste op een verse, witte tijgerboterham. Eerst een laagje boter en dan een flinke laag Calvé pindakaas. Ja, van dat merk was ik het meeste fan. Kieskeurig als dat ik vroeger al was vond ik alleen Calvé lekker. Ook als je verschillende merken voor mijn neus zette, ik proefde echt het verschil.

Verbaasd was ik toen ik er een paar weken geleden achter kwam dat je dus pindakaas maakt met maar 2 ingrediënten! Je hebt namelijk alleen pinda’s en een beetje olie nodig. Zoals je begrijp wilde ik dat graag zelf proberen. Binnen 5 minuten was ik klaar en het hele proces was bijzonder om te zien. Stap voor stap laat ik je zien hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken.

Het eindresultaat is natuurlijk erg afhankelijk van de pinda’s die je gebruikt. In mijn geval was de pindakaas lekker vers, romig van smaak en je proefde de textuur erg goed. Wel blijft de pindakaas iets meer in je mond plakken, dus je moet niet te veel op een boterham smeren. En eerlijk is eerlijk, het is niet nét zo lekker als Calvé pindakaas, maar het komt behoorlijk goed in de buurt.

Homemade: Zelf pindakaas maken!

Recept hoeveelheid: 1 pot
Wist je dat je zelf pindakaas kunt maken in 5 minuten? En dat je hiervoor maar 2 ingrediënten nodig hebt?! Hier het recept voor jouw zelfgemaakte pindakaas!
Print het recept

Ingrediënten

 • 225 gram pinda's ik gebruikte Duyvis Oven roast pinda's
 • 2 el walnootolie
 • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding

 1. Leg de pinda's in het kleine bakje van de keukenmachine met het hakmes.
 2. Zet de deksel erop en maal de pinda's fijn op de automatisch stand (continue aan). Je ziet de pinda's nu een aantal processen doorgaan om pindakaas te worden. Als eerst worden het fijne gehakte pinda's, om vervolgens samen te gaan kleven en tot slot ontstaat er een vaste bal.
 3. Als de kleverig, vaste bal ontstaat giet je er 2 el walnootolie bij. Vervolgens zet je de keukenmachine weer aan en nu zie je dat je de pindakaas smeuïger en losser wordt. Proef de pindakaas en voeg eventueel nog een beetje olie toe. Stop de pindakaas vervolgens in een luchtdicht potje, zoals een jampot.

Notities

Bewaartip: Belangrijk punt, hoe kun je de pindakaas nu het beste bewaren? Op internet las ik via verschillende bronnen dat je deze het beste in de koelkast kunt bewaren. Het blijft dat ongeveer 4 weken goed, maar ik denk dat de pot dan al leeg is!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Makkelijk nietwaar? Het is puur een kwestie van de keukenmachine het werk laten doen en 5 minuten later heb je je eigen zelfgemaakte pindakaas. Lekker ♥. Ga jij het zelf ook een keer proberen of koop jij liever een pot pindakaas in de supermarkt? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!pindakaas-4 780

2 Comments

 • Petra 22 april 2016 10:50

  Ga ik zeker proberen, en dan kan je zo ook zelf pindasaus maken, wat moet ik daar dan aan toe voegen?

  • Kim 24 april 2016 11:18

   Leuk om te horen! Ik zal even gaan experimenteren voor de exacte hoeveelheden. Recept zal op mijn blog verschijnen ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...