Recept // Zelfgemaakte saucijzenbroodjes - De Genietende Foodie

Recept // Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Krijg je plots bezoek en heb je niks in huis? Geen paniek, want deze zelfgemaakte saucijzenbroodjes zet je binnen 10 minuten in de oven. Eet ze direct, warm op. Dan zijn ze het allerlekkerst!

zelfgemaakte-saucijzenbroodjes-1 780

Warme saucijzenbroodjes is iets waar ik soms echt onwijs trek ik kan hebben. Vooral tijdens een koude dag tussen de middag, heerlijk. Ook doen deze zelfgemaakte saucijzenbroodjes het erg goed tijdens een verjaardag, een brunch of een borrel. Afgelopen week had ik nog wat half-om-half gehakt over van een ander recept, dus besloot om zelf maar eens saucijzenbroodjes te maken. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Waar ik achter ben gekomen is zelf saucijzenbroodjes maken is echt onwijs makkelijk. Ten eerste omdat je heel weinig ingrediënten nodig hebt, alleen bladerdeeg, gehakt en kruiden. Ten tweede omdat je het meeste vast wel in huis hebt liggen (dus ideaal!). Tot slot zijn de handelingen ook erg simpel, handig dus als je even snel iets op tafel wilt zetten.

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Recept hoeveelheid: 6 broodjes
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 250 gram half om half gehakt
  • 6 vellen bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 2 eieren
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl peterselie (gedroogd)
  • 1 tl chilipoeder
  • een paar druppels tabasco
  • paneermeel (afhankelijk van natheid gehakt)

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Haal de vellen bladerdeeg uit de diepvries en laat deze circa 7 minuten ontdooien.
  2. Ondertussen maken we het gehakt mengsel. Meng het gehakt met 1 ei, paprikapoeder, peterselie, chilipoeder en een paar druppels tabasco. Meng alles goed door elkaar en voeg de paneermeel toe. Meng alles goed en zorg dat het een kleverige, smeuïge grote bal gehakt wordt. Zorg ervoor dat je het niet te droog maakt met het paneermeel, omdat het gehakt anders uit elkaar valt in de oven.
  3. Als je gehakt klaar is en de bladerdeeg ontdooid is, kunnen we de saucijzenbroodjes gaan maken. Leg een velletje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de helft van het velletje met gehakt, ongeveer 1,5 cm hoog. Vouw vervolgens het halve lege vel over het gehakt en maak dicht met een schone vork (zoals op de foto). De zijkanten druk je goed dicht met je vingers.
  4. Als alle saucijzenbroodjes gevormd zijn en op de bakplaat liggen, klop je 1 ei op met een vork. Bestrijk alle saucijzenbroodjes met een kwastje met het geklopt ei. Schuif de saucijzenbroodjes vervolgens voor 20-25 minuten in de oven, totdat de bovenkant lichtbruin en krokant gekleurd wordt.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ziet het er niet heerlijk uit! Een ideaal recept wat je in een handomdraai op tafel zet. Je kunt er natuurlijk ook kleine saucijzenbroodjes van maken als hapje ;-) Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

zelfgemaakte-saucijzenbroodjes-2 780

Add Comment

Laat hier je reactie achter...