Zomerse salade met rode bes, koolrabi & rauwe ham - De Genietende Foodie

Zomerse salade met rode bes, koolrabi & rauwe ham

Met paarse koolrabi, Triomphe de Vienne peer, rode bes, walnoten & Italiaans rauwe ham is dit een heerlijke zomerse salade vol met bijzondere seizoensproducten.

zomerse-salade-1 780

Ook in de zomer vind je veel mooie producten bij de groentehandel waar je normaal niet bekend mee maakt. Zo kreeg ik afgelopen maand weer een groentebox van LoveMySalad, waar onder andere de Salanova sla en de paarse koolrabi in zaten. De koolrabi kun je zowel warm als koud eten. Daardoor leek het mij wel leuk om dit in een koude salade te verwerken. Om toch een zachtere bite te hebben koos is er wel voor om de gesneden koolrabi  even te blancheren, zo komen de smaken net iets mooier uit.

Het hele gerecht is een mooie samenhang van smaken. Zo is de Triomphe de Vienne peer een sappige, zoete handpeer met een knapperige bite. Dit is in combinatie met de frisse, aardachtige smaak van de koolrabi en de zure smaak van de rode bes echt waanzinnig lekker! Om toch nog iets extra toe te voegen koos ik voor Italiaanse rauwe ham. Meer zomers kan bijna niet! Ga ook echt even naar je speciaalzaak voor de dressing, deze brengt de smaken mooi samen en maakt de salade helemaal af!

zomerse-salade-2 780

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

40 gram gemengde sla (ik gebruikte Salanova sla)
1 paarse koolrabi
½ halve Triomphe de Vienne peer
50 gram rode bessen
30 gram Italiaanse ham
handje walnoten
2 theelepels Portugese Meia-Dúzia dressing in de smaak Rocha’ peer & aalbes (te koop bij de speciaalzaak)

Hoe maak je het?
  1. Kook water in de waterkoker. Verwijder de bladstelen van de paarse koolrabi en snij de kop & kont eraf. Schil met een dunschiller de koolrabi schoon. Snij de schoongemaakte koolrabi vervolgens in plakken van 1cm dik en daarna in blokjes van 1×1 cm.
  2. Schil de peer met een dunschiller. Maak met de kaasschaaf dunne plakjes van de peer.
  3. Doe het kokende water in een kom en blancheer hierin de blokjes koolrabi voor ongeveer 2 minuten. Zo gaat de ergste hardheid er van af en krijgt de koolrabi een zachtere smaak. Giet na de 2 minuten af.
  4. Meng de gemengde sla met de koolrabi, de schijfjes peer en de rode bessen. Hak de walnoten klein en voeg deze toe aan de salade. Snij de Italiaanse ham in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de salade.
  5. Maak de salade af met de dressing. Deze dressing vind je bij de meeste delicatessenwinkels en zorgt écht voor de verbindende, zoete toevoeging aan je salade!

zomerse-salade-3 780

Deze zomerse salade zit bomvol met onbekende(re) seizoensproducten, zoals de paarse koolrabi & de Triomphe de Vienne peer. Met een lekkere bite, zachte frisse smaken en een zoete toevoeging een heerlijke maaltijd voor de lunch, bij de barbecue of als frisse maaltijdsalade. Enjoy! 

 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...