Bloemkoolsoep met zoete aardappel - De Genietende Foodie

Bloemkoolsoep met zoete aardappel

Zacht, fris & lekker romig. Deze bloemkoolsoep met zoete aardappel is ideaal voor een lunch, avondmaaltijd of als smaakmaker tijdens een diner.

Sinds ik door heb hoe makkelijk het is om zelf soep te maken, doe ik de afgelopen herfst- en wintermaanden bijna niets anders meer. Zo kwam er al een lekker pompoensoep met wortel voorbij op deze blog en eet ik nog regelmatig de knolselderijsoep met prei & krokante pancetta. Heerlijk!

De ingrediënten voor mijn recepten staan vooraf nooit vast. Zo wilde ik weer eens iets doen met bloemkool. Deze  oerhollandse groenten gebruik ik weinig in mijn keuken. Ik vind hem namelijk iets te flauw als hoofdgroenten, maar voor in een soepje kan het natuurlijk hartstikke goed. Zeker met de toevoeging van lekkere kruiden & room!

De zoete aardappel werd gebruikt bij gebrek aan een normale aardappel. Juist dit geeft een heerlijke twist aan dit recept. Dit maakt het iets voller en zoeter dan met een normale aardappel. Samen met de nootmuskaat & peterselie is deze bloemkoolsoep zacht, fris & lekker romig. Heerlijk bij de lunch, het avondeten of als gang in een meerdere gangendiner. Heerlijk om van te genieten!

Bloemkoolsoep met zoete aardappel

Recept hoeveelheid: 4 kommen
Zacht, fris & lekker romig. Deze bloemkoolsoep met zoete aardappel is ideaal voor een lunch, avondmaaltijd of als smaakmaker tijdens een diner.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (1.2 kg incl stronk)
  • 1 zoete aardappel (middelgroot)
  • 1 ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 550 ml gekookt water
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • scheutje olijfolie
  • peper

Benodigdheden

  • ruime pan
  • staafmixer

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Schil de zoete aardappel en snij deze in grove blokken van ca 2 x 3 cm. Verwijder de roosjes van de bloemkool.
  2. Fruit in de soeppan de ui aan, in een scheutje olijfolie, tot deze glazig gekleurd is. Bewaar apart in een klein schaaltje.
  3. Meng 400 ml gekookt water (van de 550 ml) met het bouillon blokje. Leg de bloemkoolroosjes en de blokjes zoete aardappel in de pan en voeg de bouillon toe. Kook het geheel op zacht vuur voor 15-20 minuten gaar. Zet de deksel op de pan & roer tussendoor.
  4. Voeg de gefruite ui toe aan soep. Haal de pan van het vuur en gebruik de staafmixer om alles glad te mengen. Voeg vervolgens de room, 150 ml kokend water (van de 550 ml) en de kruiden toe. Je kunt hem direct serveren.

Notities

Te dik? Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat room of kokend water toe. Meng dit goed door met de staafmixer, voor het lekkerste resultaat.

Als tussengerecht? Serveer je de soep als tussengerecht? Dan kun je 8-10 kleine glaasjes van deze heerlijke bloemkoolsoep serveren!

Bewaren? Je kunt de soep voor ongeveer 2-3 dagen bewaren, afgesloten in een vershoudbakje in de koelkast. Zorg er wel voor dat je de soep eerst goed laat afkoelen alvorens het serveren.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk romige, zachte soep die perfect is als snelle avondmaaltijd, warme lunch of lekkere smaakmaker tijdens een meerdere gangen diner. 

Trek in een andere lekkere soep? Kijk dan even hier voor inspiratie.
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...