Food bucket list 2017 // De status een half jaar later... - De Genietende Foodie

Mijn food bucket list? Hoe staat het daar, een half jaar later, eigenlijk mee? Wat wil ik écht nog doen en wat ga ik schrappen? Ik vertel je er alles over…

Begin januari deelde ik het eerste lijstje van 2017, mijn food bucket list. Van gerechten bereiden tot dineren bij mooie restaurants. Nu, een half jaar later, is het tijd voor een update. Hoe staat het eigenlijk met het lijstje? Wat wil ik écht nog doen dit laatste halfjaar en wat mag er ook wel af geschrapt worden? Ik vertel je er alles over..

Slechte gewoonte

Een van de leukste dingen aan het begin van de dag vind ik het maken van een lijstje. Eigenlijk niet alleen aan het begin van de dag, op elk random moment. Ik heb dan ook zó veel verschillende lijstjes. Van plekken waar ik wil eten tot dingen die ik die dag écht moet doen. Ook vind je genoeg lijstjes van recepten die ik eens wil proberen, dingen die ik niet mag vergeten of het welbekende boodschappenlijstje.

De grootste grap aan mijn liefde voor lijstjes? Sommige lijstjes vergeet ik gewoon. Compleet. Terwijl ik allemaal mooie boekjes heb voor mijn lijstjes. Die kom ik een jaar later plots weer tegen. Met plezier streep ik dan de dingen die afgevinkt kunnen worden af. Om er vervolgens weer een half jaar niet naar te kijken. Slechte gewoonte. Erg slechte gewoonte.

Iets met verwachtingen…

Mijn food bucket list is dus ook zo’n lijstje. Zo’n lijstje wat ik compleet vergeten ben. Ik moet zeggen dat ik zelfs stomverbaasd was dat ik sommige dingen nog niet heb uitgevoerd. Hoe kan dat nou?! Goed, laten we eerst maar kijken wat er op mijn food bucket list staat. Korte samenvatting?

  1. Zelf pasta maken   (Dit deed ik in Italië, de video zie je hier!)
  2. Via een mysterie box koken
  3. Food weekend in Gent   (Hier vind je het artikel!)
  4. Een hele kreeft bereiden
  5. Reizen voor recept inspiratie   (Alle avonturen vind je hier!)
  6. Meer barbecue recepten creëren
  7. Beginnen aan een wijncursus    (Yes, ik heb mijn SDEN-1 behaald)
  8. Zelf ijs maken, in alle soorten en maten
  9. Dineren in de leukste hotspots   (Hotspots gemist? Je vindt ze hier!)
  10. Brood maken

Ik heb ondertussen maar even een streep gezet door de dingen die zijn behaald, inclusief link naar het artikel. 3 dingen. Een half jaar later zijn het welgeteld 3 dingen. Tja, iets met verwachtingen. Verwachtingen die ik toch élke keer weer iets te hoog stel. Of is het focus? Nee, mijn verwachtingen zijn sky high. Anderzijds heeft het ook met interesse te maken. Interesse die verplaatst, herken je dat ook?!

Uitvoeren of schrappen?!

Dan komt nu de grote vraag, wat ga ik met mijn food bucket list doen? Is de interesse echt verplaats? Ga ik bepaalde dingen uitvoeren omdat ik het graag wil? Gaat er een grote streep door bepaalde items? Uitvoeren of schrappen, wat wordt het?!

Nummer 1, 4 en 10 zijn van die items die op een ander lijstje moeten. Ja, ik ga ze verplaatsen. Verplaatsen naar een ander lijstje. Ik wil namelijk dolgraag een keer zelf pasta maken, kreeft bereiden en brood maken. Alleen, op dit lijstje heeft het de focus niet. Leuke nieuwe projecten voor de zomermaanden!

Nummer 6 en 8 zijn eigenlijk meer meetmomenten voor het einde van dit jaar. Ik bedoel, kijk even naar buiten. De eerste zonnestralen schijnen pas twee weken. Nú is het tijd voor ijs, voor recepten van de barbecue. Ik weet zeker dat ik die het einde van het jaar gewoon netjes kan afstrepen!

Nummer 7, dit is zo’n item die te maken heeft met interesse. Ik hou van wijn en zou er dolgraag meer over willen leren. Ik heb er alleen momenteel de ruimte niet voor. Zeker met mijn nieuwe mediabureau Smaakmakers Media zijn mijn prioriteiten en interesses gewoon verplaatst. Deze schrap ik voor dit jaar. Misschien is 2018 meer het jaar hiervoor ;-)

Tot slot blijft nummer 2 over. Hier staan de plannen al ruimschoots voor op papier. Dit project wordt zó ontzettend leuk! Komende zomer ga ik er volop mee aan de slag om alles goed neer te zetten en rond te maken. In september ga je er meer over terug zien op de blog én op youtube. Zo onwijs veel zin in!

Ik voel mij weer helemaal lekker na deze evaluatie. Grappig is dat he?! Er wordt wat geschrapt, ik zet nieuwe focuspunten op én deel na de zomer een tof, nieuw project. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd… Wat staat er een half jaar later nog op jouw food bucket list?! Laat je het hieronder weten in de reacties?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...