Frisse club sandwich met zalm - De Genietende Foodie

Frisse club sandwich met zalm

Fris, gezond & ontzettend lekker! Het recept voor deze club sandwich met zalm, komkommer en bieslook zorgt dat je lunch gewoon een klein genietmoment wordt.

De afgelopen week leek ik er zo bijna aan vastgeplakt. Zo vaak als ik kon pakte ik hier namelijk een momentje. Daar, op dat houten bankje in mijn voortuin. Pal in de zon. Zoveel mogelijk van die warme zonnestralen meepakken. Het gemis valt mij dan pas echt op, ik word gewoon gelukkiger van een beetje zon op de dag. Met uitzicht op de groenstrook vol met vrolijk gekleurde lentebloemen weet ik het zeker. De lente is nu écht begonnen.

Dat is voor mij altijd het moment waarop ik weer helemaal los mag gaan met frisse, zomerse gerechten. Deze frisse club sandwich met zalm, komkommer en bieslook is er een van. Die at ik overigens ook op dat bankje, midden in de zon. Daar vraagt dit recept ook gewoon om, om er een klein genietmoment van te maken.

Dat kan makkelijk, want deze club sandwich heb je in een handomdraai gemaakt. En hoe ingewikkeld de komkommerslierten er misschien uit zien, je maakte ze heel gemakkelijk met de kaasschaaf. Fijn juist, want dan heb je meer tijd om deze club sandwich lekker in het zonnetje op te eten. Precies zoals ik deed. Op dat houtenbankje in mijn voortuin.

Frisse clubsandwich met zalm

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Fris, gezond & ontzettend lekker! Het recept voor deze club sandwich met zalm, komkommer en bieslook zorgt dat je lunch gewoon een klein genietmoment wordt.
Print het recept

Ingrediënten

  • 3 snede casino brood (wit)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/4 komkommer
  • 1 ei
  • 1 handje veldsla
  • 1 el zure mayonaise (ik gebruik Hellmans of Zaanse Hoeve)
  • 2 gram verse bieslook

Bereiding

  1. Kook het ei in een pannetje met kokend water naar eigen voorkeur. Besmeer de boterhammen aan één zijde met de mayonaise. Beleg 1 boterham met een handje veldsla en leg hierop de helft van de zalm. Leg hier vervolgens een tweede boterham op.
  2. Maak met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer, door de komkommer in de lengte te schaven. Vouw deze plakken komkommer eenmaal in de breedte en beleg (naar eigen inzicht) rijkelijk op de boterham. Leg hierop de overige helft van de zalm.
  3. Snij de bieslook fijn en het ei in plakjes. Verdeel de bieslook en de ei over de club sandwich en de leg de derde boterham met de mayonaise kant op de club sandwich. Genieten maar!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk, makkelijk recept om optimaal van je lunch moment te genieten. Of je dat nu doet in het zonnetje of gewoon op kantoor, fris & gezond is deze club sandwich met zalm zeker! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...