Geniet tip // Luister de leukste boeken met Storytel - De Genietende Foodie

Zit je vaak in de auto of de trein? Wil je graag meer lezen, maar maak je je tijd er niet voor vrij? Met de app Storytel luister je naar de leukste boeken!

’s Avonds een paar bladzijde in bed lezen voor het slapen gaan, heerlijk. Dat zijn van die kleine dingen waar ik echt van kan genieten. Alleen als ik dan de volgende dag in het openbaar vervoer verder wil lezen, tja, dan ligt het boek in de meeste gevallen nog thuis op het nachtkastje. Een paar jaar geleden las ik weleens een boek via mijn telefoon, omdat het een stuk gemakkelijker leek. Toch werd ik hier niet razend enthousiast van. De focus die je moet hebben op je ogen, die is bij mij na een dag werken meestal wel weg.

Ondanks mijn eerdere pogingen nam ik mijzelf het al maanden voor, ik wil meer lezen. Boeken om iets van te leren. Boeken om mee te ontspannen. Boeken om mijzelf nog net dat stapje beter te maken. Welk soort boeken eigenlijk niet?! Ik merk dat ik er eigenlijk de tijd vaak niet voor vrij maak. Die tijd besteed ik vaker aan avondjes uit, series of social media. Tot ik in aanraking kwam met de app van Storytel…

Waar je ook bent…

Zo’n maand geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanmerking, Storytel. Storytel is een app vol met audioboeken, die je middels een abonnementsvorm kunt beluisteren. Onbeperkt geniet je zo van de spannendste, leukste en interessantste boeken. Het fijne is dat je de app eerst 14 dagen kunt uitproberen. Daarna kun je maandelijks opzeggen, dus je zit helemaal nergens aan vast.

Het fijne van de app is dat je hem overal kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je in de auto zit richting een klant of bij zit te komen van een lange werkdag in het openbaar vervoer. Ook leg je hem gewoon op de speaker neer als je thuis in de keuken staat de koken. Waar je dus ook bent, je kunt heel makkelijk verder in dat ene spannende verhaal waar je helemaal in weg gezogen zit.

Alle soorten boeken in één app

Het fijne aan deze app vind ik dat je een grote keuze hebt uit audioboeken, meer dan 40.000 titels. Natuurlijk zit niet élk boek in de app, maar de meeste populaire schrijvers en/of titels zijn gewoon beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste van Saskia Noort, Nicci French of David Baldacci. Top nietwaar?!

Ook zitten er boeken rondom persoonlijke ontwikkeling, zakelijke topics, geschiedenis, biografieën of kindvriendelijke verhalen in. Zo heb ik bijvoorbeeld al ‘The little book of hygge‘ en ‘De kracht van het nu‘ toegevoegd aan mijn boekenplank. Dit zijn jammergenoeg niet altijd de Nederlandse versies of de meest nieuwe boeken. Benieuwd of jouw favoriete schrijver ertussen staat? Op de website van Storytel kun je exact zien welke boeken er aanwezig zijn in de app.

Hoe werkt Storytel precies?

Zelf ben ik begonnen met het nieuwste boek van Simone van der Vlugt ‘Toen het donker werd‘. Ik ben een fan van haar schrijfstijl, waardoor nagenoeg elke triller mij aanspreekt. Ondertussen ben ik al aan een ander boek begonnen, ‘De Kraamhulp‘ van Esther Verhoef. Je kiest dus uit de boekenkast op basis van de aanbevelingen, voorgestelde series of categorieën jouw favoriet.

Op het scherm van je telefoon zie je nu duidelijk de cover van het boek. Hier kun je het audioboek afspelen en pauzeren. Naast het afspelen van het verhaal kun je gemakkelijk de keuze maken om een stukje terug (of verder) te spoelen. Zin om iets sneller te luisteren, verhoog dan eenvoudig de leessnelheid in dit scherm.

Automatisch maak je tijdens het luisteren naar het audioboek gebruik van het internet. Gelukkig kun je het boek ook direct downloaden op je telefoon, ofwel offline gebruiken. Lees je ’s avonds? Vergeet dan niet de slaaptimer in te stellen op het aantal minuten van je voorkeur. Dit is echt de beste instelling in deze app van Storytel. Zo val je in slaap zonder een stukje te missen!

Een audioboek hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van de stem die het inspreekt, in mijn geval was dit Inge Iepenburg voor ‘Toen het donker werd’. Het fijne aan de Storytel app is dat je vervolgens ook de boeken kunt sorteren op spreker, zodat je naar  je favoriete stem kunt luisteren. Ook kom je zo weer andere leuke titels tegen die je misschien aanspreekt.

Storytel, perfect om mee te genieten

Ik ben zelf helemaal om. Dagelijks luister ik ’s avonds een kwartiertje voor het slapen gaan naar een audioboek. Ook als ik een half uurtje in het openbaar vervoer moet zitten vermaak ik mij prima. Nog steeds kies ik er bewust voor om op sommige momenten niet te luisteren, bijvoorbeeld in de auto op een nieuwe weg of tijdens het wandelen in de natuur. Kies dus bewust voor dat wanneer je écht naar het verhaal kunt en wilt luisteren.

Puur gekeken naar de app is Storytel gemakkelijk is gebruik. Er zitten veel functionaliteiten op die het luisteren makkelijk instelbaar maakt op je eigen voorkeuren. Je kunt eenvoudig luisterboeken zoeken op titels of op specifieke voorkeuren. Ook het downloaden van het boek voor offline gebruik is een grote pré. Tot slot is het aanbod van audioboeken ontzettend groot en komen er continue veel nieuwe titels bij.

Ik vind de app van Storytel een hele relaxte, fijne manier om boeken mee te ‘lezen’. Of je nu onderweg ben in het openbaar vervoer, in je auto of gewoon thuis bent. Een ideale manier om meer te lezen en van het lezen te genieten. 

Storytel.
De app is in de store te downloaden voor Apple of Android.
Je kunt deze 14 dagen gratis proberen, waarna je er maandelijks voor €9,99 gebruik van maakt.

Ben je benieuwd naar mijn andere tips om meer te genieten? Je vind ze hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...