Heerlijke paasgerechten voor de paasbrunch - De Genietende Foodie

Wat zet jij tijdens de paasbrunch op tafel? Hier vind je de lekkerste recepten voor heerlijke paasgerechten. Perfect om tijdens Pasen van te genieten!

Als klein meisje vond ik Pasen altijd een hele leuke feestdag. Stiekem alleen maar omdat ik dan heel de dag naar verstopte, gekleurde eieren mocht zoeken. ‘Warm’, ‘IJskoud‘ of ‘Nee, daar ben je al geweest’ klonk dan luids door de woonkamer. Jaren later vond ik deze feestdag nog leuker worden, want dan was ik degene die de eieren verstopte & de hints deelde.

Tegenwoordig draait het tijdens Pasen meer om eten. Agh, wanneer draai het in mijn leven niet om eten?! Tijdens Pasen vind ik nu juist gezellig om een lekkere brunch voor te bereiden, vrienden te vragen iets mee te nemen of lekker mijzelf te laten verwennen bij anderen. Dat laatste is mijn dagbesteding van dit jaar, aanschuiven & genieten. Maar niet getreurd, afgelopen weken kwamen al genoeg lekkere ideeën voorbij op de blog. Mijn tips met de lekkerste paasgerechten voor een paasbrunch lees je in dit artikel. 

Zoetigheden horen er écht bij!

Zoet. Dat is naast eieren toch wel een van de dingen die als eerste bij mij opkomen als ik aan Pasen denk. Een etagere vol met heerlijke hapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de roze muffins met witte chocolade en framboos? Je kunt ze gemakkelijk de dag ervoor bereiden en staan prachtig op de etagère.

Ook zijn de scones met de clotted cream & de lemon curd natuurlijk niet te missen tijdens een paasbrunch. Met deze receptuur zijn de gerechten sowieso een succes. Tip, de scones zijn het allerlekkerste als je ze net warm uit de oven eet!

Wat ook erg lekker is voor bij de brunch zijn deze mini croissants. Ik maakte ze met drie lekkere toppings. Een hartige variant, een variant met vis & een zoete variant. Niet alleen lekker voor tijdens de paasbrunch. Ze zien er ook nog eens prachtig uit op de tafel.

Zorg voor een lekkere frisse toevoeging

Van enkel zoetigheden tijdens de brunch wordt waarschijnlijk niet iedereen even vrolijk. Zorg daarom ook voor een frisse toevoeging. Zelf vind ik een gevarieerde, zomerse fruitsalade altijd een heerlijke toevoeging. Ook zijn een van deze drie sapjes heerlijke om op tafel te zetten!

Naast fruit en sapjes kun je natuurlijk nog veel meer lekkers op tafel zetten. Zo kan je de frisheid ook halen uit deze zoetigheden, de gin-tonic taart of de yoghurt-mandarijn tulband. Beide zijn het heerlijke toevoegingen aan de brunch. Grote pot thee erbij met verse theeën & genieten maar!

Sandwiches zijn natuurlijk niet te missen

Wat natuurlijk echt niet kan missen zijn de sandwiches bij de paasbrunch! Deze kun je natuurlijk met alles beleggen wat je lekker vind, zoals met deze zelfgemaakte makreelsalade of zelfgemaakte tonijnsalade. Ik kon het niet laten om de lekkerste eiersalade met je te delen, al is deze eiersalade met avocado ook nog steeds een favoriet.

Op mijn paastafel stond ook nog een heerlijke sandwich met zalm, komkommer & ei. Deze kun je gemakkelijk in vieren snijden. Maar wat dacht je van deze variant met rosbief, pesto & oude kaas? Ook echt perfect voor bij de brunch!

Liever geen brood? Je kunt natuurlijk ook een van deze drie wraps als hapje serveren? Ook deze wrap met parmaham is echt waanzinnig lekker! Liever helemaal vrij van koolhydraten, dan kun je ook deze slawrap met tonijn aan jouw paasbrunch toevoegen.

Zoals je ziet… Er zijn meer dan genoeg lekkere recepten te vinden op De Genietende Foodie. Zo maak je van de paasbrunch een echt feestje!  Wat staat er tijdens de pasen op jouw tafel? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...