Hotspot// Uitgebreid dineren in de Club Room op ss Rotterdam - De Genietende Foodie

Uitgebreid dineren op een schip? Stap mee aan boord & laat je verrassen door de prachtige, smaakvolle gerechten in de Club Room van het ss Rotterdam.

Er komen soms restaurant uitnodigingen in mijn mailbox waar mijn hart een klein sprongetje van maakt. Zo ook begin juli, toen ik uitgenodigd werd voor een uitgebreid diner mét rondleiding in het ss Rotterdam. Voor mij extra uniek, want als Rotterdammer was ik hier dus nog nooit geweest. En jij? Heb jij het ss Rotterdam al bezocht? Ik vertel je er vandaag alles over!

Een plek waar elke Nederlander geweest moet zijn

Half juli was het zover, ik stapte aan boord van het ss Rotterdam. Dit imposante stoomschip deed op 4 augustus 2008 haar laatste vaart naar haar definitieve ligplaats in Rotterdam, op Katendrecht. Het in 1958 gedoopte schip is geheel gemoderniseerd en gerenoveerd, maar wel met behoud van haar oude glorie.

Vandaag de dag dient het als veel meer dan een hotel. Van feesten en congressen tot diners en cocktails, ss Rotterdam is een plek waar elke Nederlander geweest moet zijn. Om te genieten van een drankje op het dek, , uitgebreid te dineren in de Club Room, te ontsnappen uit de escape room of te genieten van de ruime, moderne kamers. Al is het alleen al voor het prachtige uitzicht vanaf het schip over de mooie stad Rotterdam.

Het ss Rotterdam is met haar klassieke, luxe uitstraling hartstikke hotspotwaardig. Zo is het omgekeerde trappenhuis met haar gouden trapleuningen, zacht blauwe tapijt en grote spiegelwanden een prachtig kloppend hart. Door het behoud van de authentieke scheepselementen zoals de kleine ramen, de bolders en het teakhouten dek is het een bijzondere omgeving om te zijn.

Je kunt nagenoeg alle verschillende ruimtes op het schip ervaren. Al wil je er een vergadering organiseren voor je team, het is mogelijk! Persoonlijk vind ik het ook heel tof dat je tijdens de rondleidingen een kijkje kunt nemen in de kapiteinshut, de oude schippershut of het voordek. Dit maakte deze locatie in Rotterdam des te unieker.

Uitgebreid genieten van seizoensproducten & wijnen in de Club Room

Een van de horecagelegenheden aan boord is de Club Room. Hier heerst een ontspannen jaren ’50 ambiance. De ronde tafels gedekte met linnen tafelkleden, de prachtige, bijzondere wandtapijten en de grote lichtte raampartijen geven ontzettend veel sfeer aan de ruimte. Een ruimte waar je plaats neemt om heerlijk te gaan genieten van verfijnde, bijzondere gerechten.

Op de kaart tref je elke maand een wisselend keuzemenu, welk wordt samengesteld door chefkok Pascal Troost.. Je kunt ervoor kiezen om hier het bijpassend wijnarrangement te bestellen, welk door Maître-sommelier Alfred van der Toolen wordt samengesteld. Zo begonnen we de avond met een amuse van rivierkreeft en een glaasje bubbels! Dit eerste gerechtje zorgde al voor een prachtige impressie voor de avond; verfijnd, smaakvol & vers.

Zelf ben ik ook echt een liefhebber van mooie opgemaakte borden. Dat doet stiekem al zoveel voor je smaakbeleving. De grote glimlach op mijn gezicht laat dan ook wel zien hoe blij ik van dit gerecht werd. Al die prachtige kleuren, wauw! (zie hoofdfoto voor details). Dat niet alleen, de smaak van het malse runderbavette was subliem!

Het tussengerecht was een van mijn favorieten. De gebakken tongfilet met kerrie bulgur en espuma van groene appel (laatste foto) was een bijzondere smaakexplosie. De zintuigen werden zeker geprikkeld, want alle smaken klopte in dit gerecht.

Een bijzondere restaurant beleving in de Club Room van ss Rotterdam

Ik heb onwijs genoten van de heerlijke gerechten & de prachtige bijpassende wijnen. Qua wijn sprak de Zinfandel uit Californië mij het meeste aan. Deze soepel, volle wijn smaakte heerlijk bij de malse, rode bavetten. De verrassing qua wijn was de pinot grigio bij de rouleau van eendenborst. Waanzinnige combinatie!

Ik heb een heerlijke avond gehad. Daarnaast ook hartstikke gezellig met mijn collega bloggers! Ik vond het  erg bijzonder om op zo’n prachtige omgeving van goede, verfijnde gerechten te genieten. Ik denk dat de glimlach op mijn gezicht op de foto hieronder weg genoeg zegt ♥. Een avondje genieten bij ss Rotterdam is een dikke aanrader!

Wil je iemand verrassen met een bijzondere restaurantbeleving? Reserveer een tafeltje in de Club Room, aan boord van het ss Rotterdam. Een plek waar je verrast wordt door prachtige, smaakvolle gerechten. Loop over het dek heen, bewonder het prachtige uitzicht & geniet van de heerlijke gerechten! 

Club Room ss Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25
Rotterdam (Katendrecht)
Dinsdag t/m zondag geopend
Geniet ook van een heerlijk drankje op het zonnige voordek!

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...